Decor News
Image default
Lifestyle

Μοναδικά ανακαινισμένο διαμέρισμα στην καρδιά της Νέας Υόρκης αποτελεί έμπνευση διακόσμησης

Στην οδό Bond 20, το  οικογενειακό διαμέρισμα επιφάνειας 186 μέτρων στεγάζεται σε ένα κτίριο που χρονολογείται από το 1925. Από τη δεκαετία του 1980 δεν έχει υποστεί σημαντικές ανακαινίσεις. Η οικογένεια που κατοικεί όμως μέσα σε αυτό, αποφάσισε να του δώσει νέα πνοή.

home design Συγκεκριμένα, απευθύνθηκε στο γραφείο Home Studios, ώστε ν’ αναλάβει την ανακαίνισή τους. Μέχρι τότε, οι ιδιοκτήτες του, – ζευγάρι με μικρά παιδιά –  είχαν δει δουλειές που είχε δημιουργήσει το γραφείο σε εστιατόρια και θαύμαζαν την αισθητική τους. Αυτό είναι, μέχρι σήμερα, μόλις το δεύτερο οικιστικό έργο το οποίο έχει αναλάβει το στούντιο, αλλά ο ιδρυτής Oliver Haslegrave λέει πως η δημιουργική διαδικασία δεν είχε διαφορά από εκείνη που απαιτεί ο σχεδιασμός ενός εστιατορίου. (Πηγή: www.lifo.gr)

Τα περισσότερα έπιπλα που έχουν φτιαχτεί κατά παραγγελία βρίσκονται στο κυρίως υπνοδωμάτιο, το οποίο το Home Studios έχει διακοσμήσει με ένα κεφαλάρι φτιαγμένο από καρυδιά και τραβερτίνη (είδος ασβεστόλιθου). Στο δάπεδο βρίσκεται ένα γαλλικό φωτιστικό που χρονολογείται τη δεκαετία του 1940 και έχει τοποθετηθεί στην γωνία του δωματίου, δίπλα σε μια πολυθρόνα από τον οίκο Atelier de Troupe στο Λος Άντζελες.

Πηγαίνοντας προς τους κυρίους χώρους του σπιτιού, αξίζει ν’ αναφέρουμε την κουζίνα, η οποία είναι ανοιχτή και τη στολίζει ένα τριπλό κρεμαστό φωτιστικό σε σχήμα δαχτυλιδιών. Το φωτιστικό κατασκευάστηκε κατά παραγγελία του Home Studios και κρέμεται πάνω από την τραπεζαρία, φτιαγμένη από ξύλο καρυδιάς.

Στο σαλόνι, δύο δερμάτινες δανέζικες καρέκλες αντίκες έρχονται σε αντίθεση με ένα τραπέζι από τη Sabine Marcelis, που έχει δημιουργηθεί από ρητίνη σε ροζ απόχρωση. Πηγή: www.lifo.gr.

Αξίζει ν’ αναφέρουμε ότι στο διαμέρισμα κυριαρχεί ο χαλκός. Πάρτε μια γεύση από το ανακαινισμένο διαμέρισμα, μέσα από τις παρακάτω φωτογραφίες. Σίγουρα το αποτέλεσμα αποτελεί έμπνευση και αισθητική ικανοποίηση. Εμείς πάντως ήδη εμπνευστήκαμε για τους εσωτερικούς χώρους!

Πηγή πληροφοριών άρθρου: www.lifo.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Ελένη Χατζίδου & Ετεοκλής Παύλου: Ανακαίνιση ‘’ΤΩΡΑ”

DecorNews

Καλοκαιρινό Kit: Ποια εύχρηστα αντικείμενα διακόσμησης δεν πρέπει να λείπουν

DecorNews

Θετική διακόσμηση και τρόποι να τη δημιουργήσουμε

DecorNews