Decor News
Image default
Lifestyle

Στολισμός: Χριστουγεννιάτικα ‘’χωριά’’ που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Εάν φέτος τις γιορτές θέλεις πρωτότυπο στολισμό, αποφεύγοντας την κλασική χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, σου έχουμε την λύση: Χριστουγεννιάτικα χωριά!

Πολύ σωστά διάβασες. Χριστουγεννιάτικα χωριά. Ξεφεύγοντας από τον καθιερωμένο στολισμό του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, του καραβιού ή της γιρλάντας γύρω απ’ το τζάκι, προσθέτουμε την κατηγορία των χωριών, δημιουργημένων από χριστουγεννιάτικα στολίδια.

Μπορεί ν’ ακούγεται σύνθετο ή πολύπλοκο, όμως δεν είναι καθόλου. Μάλιστα έχει τόση φαντασία και δημιουργία που το χαίρονται μικροί μεγάλοι. Πάμε να δούμε πώς μπορούμε να το φτιάξουμε:

Μάρκαρε την περιοχή σου

Βρες ένα σημείο μέσα στο σπίτι, (σαλόνι, τραπεζαρία, πάγκος που δεν πολυχρησιμοποιείται), ή έξω (βεράντα, μπαλκόνι, αυλή) στο οποίο να υπάρχει αρκετός χώρος, ώστε να μπορεί το ‘’χωριό’’ σου ν’ απλωθεί.

Διάλεξε τα στολίδια – μέρη του χωριού

Εδώ φτάνουμε στο πιο καίριο σημείο. Τα στολίδια. Χριστουγεννιάτικες δημιουργίες, αντικείμενα, που να μπορούν να δημιουργήσουν μια χριστουγεννιάτικη περιοχή. Σπιτάκια μεγάλα ή μικρά, χιονισμένα ή όχι, έλκηθρα και τάρανδοι που μόλις κατέφτασαν, παιδιά να παίζουν έξω απ’ τα σπίτια και γυάλινες χιονόμπαλες σε ποικίλα μεγέθη, όλα υπάρχουν στα καταστήματα και πωλούνται ανά τεμάχιο (εννοείται και online). Οι συνδυασμοί είναι αμέτρητοι, αναλόγως τους χρωματισμούς και την ατμόσφαιρα που επιθυμείτε ν’ αποπνέει το χωριό σας.

στολισμός με χιονόμπαλα

Η οργάνωση

Αφού βρείτε όλα όσα θέλετε για να δημιουργήσετε το δικό σας σπιτικό, ‘’χριστουγεννιάτικο’’ χωριό, μπορείτε να τα διακοσμήσετε στη σειρά δίπλα το ένα στο άλλο, να τα τοποθετήσετε κυκλικά, ακόμη να ταξινομήσετε σε παράλληλες γραμμές, σχηματίζοντας δυο σειρές. Πλέον διαδεδομένη αλλά κατασκευή που χρειάζεται περισσότερο χώρο είναι η δημιουργία ξύλινης κατασκευής σαν δέντρο, μέσα στο οποίο βρίσκεται το χωριό.

Σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα θα πρέπει να φανερώνει το χωριό των δικών σας Χριστουγέννων, με συνοχή και όχι στολίδια ατάκτως διακοσμημένα.

stolismos xmas

Τα λαμπάκια

Η τελευταία λαμπερή πινελιά είναι τα λαμπάκια. Απλωμένα ανάμεσα στα σπιτάκια και τα υπόλοιπα στολίδια, τελειοποιούν την χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα και τονίζουν το κάθε αντικείμενο που αποτελεί το χωριό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λαμπάκια πολύχρωμα, αν τα στολίδια του χωριού σας είναι σε ουδέτερες ή λευκές αποχρώσεις και αντίθετα ζεστό λευκό ή κίτρινο αν τα στολίδια σας είναι σε κόκκινες αποχρώσεις ή πολύχρωμα.

Το χριστουγεννιάτικο χωριό είναι μια πρωτότυπη διακόσμηση, φτιάχνει αμέσως την χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα μέσα ή έξω στο σπίτι και κάνει μικρούς και μεγάλους να το χαζεύουν με τις ώρες. Τολμήστε το για φέτος!

 

Σχετικές αναρτήσεις

Λαμπάδες: Οδηγός σωστής αγοράς

DecorNews

Genesis: Το σκάφος – πλωτή εκκλησία στο Λονδίνο

DecorNews

Treehouse Greece: Μίλα μου για διακοπές σε δεντρόσπιτο

DecorNews