Decor News
Image default
DIY

How to: Καθάρισε εύκολα τον ανεμιστήρα σου

Πολλοί από εμάς μπορεί να μη γνωρίζαμε μέχρι σήμερα το πως να καθαρίσουμε τον ανεμιστήρα μας στο σπίτι ή το εξοχικό.

Η σημασία του καθαρισμού του ανεμιστήρα είναι ζωτικής σημασίας καθώς βελτιώνει την ποιότητα του αέρος που παράγεται από αυτόν. Πώς λοιπόν μπορούμε να τον καθαρίσουμε και να απολαύσουμε τη δροσιά του;

Το πρώτο που πρέπει να θυμηθείς είναι να τοποθετείς κάθε τέλος σεζόν τον ανεμιστήρα στο κουτί του, για να μην συσσωρεύεται σκόνη ειδικά πάνω στους έλικες.

Η πρώτη κίνηση λοιπόν που θα κάνεις, είναι με την ηλεκτρική σκούπα και συγκεκριμένα με το κοντάρι της σκούπας και το ειδικό εκείνο εξάρτημα- βουρτσάκι, το οποίο πιθανότατα δεν έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ. Αν πάλι δεν έχεις το εδικό βουρτσάκι, κάθε βούρτσα ή ένα απλό μεγάλο πινέλο, μπορεί να σε βοηθήσει να καθαρίσεις του έλικες, χωρίς καν να ανοίξεις το ειδικό προστατευτικό του ανεμιστήρα.

anemistiras

Αν πάλι έχεις έναν ανεμιστήρα χρόνια ξεχασμένο με αρκετή σκόνη συσσωρευμένη σε βαθμό που δεν ξεκολλά, φρόντισε να ανοίξεις το ειδικό προστατευτικό και να καθαρίσεις me πανί τους έλικες όπου έχει κολλήσει η σκόνη. Μην βάλεις σαπούνι, αφού αρκεί ένα πανί μουσκεμένο ελαφρά σε αμμωνία ή μαγειρική σόδα με νερό. Κατόπιν, πέρασε με ένα δεύτερο καθαρό πανί κάθε σημείο του.

Μια άλλη επιλογή είναι μια συσκευή καθαρισμού με μια συσκευή με ατμό που θα σου χρησιμεύσει και στον καθαρισμό των δύσκολων σημείων του μπάνιου.

Mια ακόμα λύση είναι να αφήσεις τον ανεμιστήρα οριζόντια σε ένα παλιό σεντόνια και να τον τινάξεις ελαφριά ή ακόμα και να προσπαθήσεις με μια συσκευή όπως το σεσουάρ στον κρύο αέρα, να φυσήξεις μακριά τη συσσωρευμένη σκόνη.

anemistiras

Τέλος, μπορείς να βγάλεις τον ανεμιστήρα εκτός σπιτιού, ιδανικά στον ήλιο και να ψεκάσεις με home made καθαριστικό με σαπούνι. Άφησε τον ανεμιστήρα να στεγνώσει μέσα σε λίγα λεπτά.

 

Σχετικές αναρτήσεις

5 Tips για εντυπωσιακό γιορτινό τραπέζι!

DecorNews

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων: Διακόσμησε το εορταστικό τραπέζι

DecorNews

Χριστούγεννα 2021: Tips στολισμού για χριστουγεννιάτικη διάθεση

DecorNews