Decor News
Image default
Χρώμα

Λέμε ναι στο avocado green το χρώμα – τάση

Σαν new kid on the block, το χρώμα του avocado, αυτό το ιδιαίτερο πράσινο που πολλές φορές αλλάζει αποχρώσεις πάνω στο λαχανικό, είναι τάση.

Και δεν μιλάμε πια για ποικιλία από πράσινο μέσα στον χώρο, αλλά για το avocado, την τάση που από το φαγητό, μεταφέρθηκε και στη διακόσμηση. Σύμφωνα με άρθρο του BBC, η σοφιστικέ απόχρωση avocado green έγινε talk of the town στα 70s χάρη σε ένα ευρύτερο κύμα ευαισθησίας για το περιβάλλον και τον πλανήτη.

Τότε, το κάπως θαμπό αλλά ιδανικό για κλειστούς χώρους «γεμάτο» πράσινο έντυσε ταπετσαρίες, καρέκλες και έπιπλα αλλά και αντικείμενα όπως βάζα, γυάλινα ποτήρια και φλιτζάνια.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Madame Garage (@madame.garage)

Φέτος, τόσο ο κόσμος της μόδας όσο και της ομορφιάς και του design κάνει μια δραστική στροφή στο sustainability, ενώ υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το τι καταναλώνουμε, πώς παράγεται και κατά πόσο επηρεάζει αρνητικά το περιβάλλον.

Παράλληλα, το clean eating αλλά και η γιόγκα εκφράζουν μια ανάγκη για ισορροπία (εσωτερική και εξωτερική) η οποία αποτυπώνεται στο χώρο -αναζητάμε χρώματα που δίνουν αίσθηση ηρεμίας.

Έτσι ο κόσμος τάχθηκε υπέρ του avocado green, το οποίο ενσωμάτωσε στους τοίχους και τα έπιπλα. Ιδιαίτερη αγάπη έχει δείξει για τους καναπέδες, τα υφάσματα, τα είδη κουζίνας ή καθιστικού σε αυτό το χρώμα. Εννοείται ότι και οι τοίχοι συγκεκριμένων σημείων του σπιτιου, λαμβάνουν τέτοιας απόχρωσης.

Το avocado green έχει αποκτήσει και το δικό του hashtag, φανερώνοντας την ξεκάθαρη αγάπη του κόσμου που το αναδεικνύει στα posts του. Πάμε να δούμε μερικά

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Brookelynn Darwin (@blynndarwin)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Louise Roe Home (@louiseroehome)

Σχετικές αναρτήσεις

Ανοιξιάτικα αρώματα που φέρνουν χαλάρωση στον χώρο

DecorNews

Πράσινο υπνοδωμάτιο: Αυτή είναι η νέα αλλαγή που θα κάνεις

DecorNews

Ροζ τοίχος: Πως η απόχρωση αυτή ταιριάζει ιδανικά στο γραφείο του σπιτιού

DecorNews