Decor News
Image default
Οργάνωση

Πώς να οργανώσεις το καλοκαιρινό χάος στη διακόσμηση

Τέλη Μαΐου και το καλοκαίρι έφτασε. Μπορούμε όμως να πούμε το ίδιο και για την διακόσμηση του χώρου μας ή μήπως επικρατεί το χάος;

Αναμφίβολα υπάρχει ένα καιρικό μεταίχμιο, το οποίο μας βρίσκει να έχουμε στον ίδιο χώρο χειμωνιάτικη και καλοκαιρινή διακόσμηση, δημιουργώντας ένα συνολικό χάος. Τα χαλιά ξαφνικά δεσπόζουν στους 30 βαθμούς Κελσίου και τα μπορντό ριχτάρια αποζητούν την αποθήκευσή τους.

Και μέσα σε όλον αυτόν τον πανικό, προσπαθούμε τις ελεύθερες ώρες μας ν’ αναδιοργανώσουμε τη διακόσμηση. Πώς μπορούμε λοιπόν να ”καθαρίσουμε” τον βαρύ ατμοσφαιρικά χώρο από τον χειμώνα και να φέρουμε την ελαφρότητα του καλοκαιρού;

Τα ριχτάρια στα γρήγορα

Το βράδυ που δεν θα σε παίρνει ο ύπνος, κάνε λίγο scroll down σε λευκά είδη και βρες ένα ανοιχτόχρωμο ριχτάρι που ταιριάζει με τον χώρο σου. Στον γυρισμό από τη δουλειά θα ξέρεις αμέσως που να πας να το αγοράσεις και μέχρι το βράδυ θα το έχεις τοποθετήσει, βγάζοντας το χειμωνιάτικο.

Οι αποθηκευτικοί χώροι και τα χειμωνιάτικα ρούχα/παπούτσια

Σκέψου τους αποθηκευτικούς χώρους που διαθέτεις στο σπίτι. Από συρταριέρες μέχρι ντουλάπες με εσωτερικά δημιουργημένους χώρους και αποθηκευτικά συρτάρια κάτω από το κρεβάτι, όλα κατάγραψέ τα σε χαρτί και σκέψου που πηγαίνει τι. Που αποθηκεύεις τις τσάντες, τα παπούτσια, τα ρούχα και τ’ αξεσουάρ. Έτσι την επόμενη φορά που θα δεις κάτι πεταμένο θα το βάλεις κατευθείαν στη θέση του.

Τα λινά

Άλλαξε τραπεζομάντηλα, λευκά είδη και ρούχα. Πρόσθεσε σε κάθε είδος το λινό ύφασμα και δες τον εκάστοτε χώρο σου από εποχιακό χάος σε καλοκαιρινή καθαριότητα και δροσερή αύρα.

Τα λουλούδια

Σιτάρι, κίτρινα pampass grass ή ξερόφυλλα σε κηροπήγια, κεραμικά είδη και γυάλινα δοχεία. Μίνιμαλ και απλά, ο χώρος μετατρέπεται σε καλοκαιρινή σοδειά, αφήνοντας τη μεσημεριανή ραστώνη να σε χαλαρώσει και το βραδινό αεράκι να σε κάνει να αισθάνεσαι σαν να είσαι σε νησί.

 

 

Σχετικές αναρτήσεις

Κατοικίδια στο σπίτι: Tips για διατήρηση καθαρού χώρου

DecorNews

Ο σωστός φωτισμός στους χώρους

DecorNews

Ακαταστασία τέλος: Μέθοδος τακτοποίησης KonMari

DecorNews