Decor News
Image default
NEWS

Έλλη Λαμπέτη: Το σπίτι της μετατρέπεται σε boutique hotel

Το σπίτι της ανεπανάληπτης ηθοποιού Έλλης Λαμπέτη μετατρέπεται σε ξενοδοχειακή μονάδα.

Συγκεκριμένα, σε boutique hotel ”Villa Labeti” θα μετατραπεί η νεοκλασική κατοικία της μοναδικής καλλιτέχνιδος όλων των εποχών Έλλης Λαμπέτη. Το έργο έχει αναλάβει η εταιρεία διαχείρισης ξενοδοχείων Hotelising. 

Στη διασταύρωση των οδών Διδότου και Δελφών, το σπίτι της ηθοποιού έμελλε να χαραχτεί στην ιστορία ως το σπίτι της αξεπέραστης Έλλης. Η ηθοποιός πέρασε μέσα σε αυτό μοναδικές έντονες στιγμές.

Η Έλλη Λαμπέτη έζησε μια θυελλώδη ζωή και καθιερώθηκε ως μία από τις σπουδαιότερες εκπροσώπους της υποκριτικής τέχνης. Μολονότι γνώρισε τη δόξα και μάγεψε τα πλήθη, στην προσωπική της ζωή ήρθε αντιμέτωπη με αξεπέραστες απώλειες και πολλά δεινά. Έτσι, έμεινε στην ιστορία ως η ηθοποιός με το μελαγχολικό πρόσωπο.  

Λίγα λόγια για το σπίτι

Παρόλο που χτίστηκε το 1906, έμελλε να ταυτιστεί με την τεράστια προσωπικότητα των ελληνικών τεχνών. Μάλιστα, από το 1985 έχει χαρακτηριστεί από το υπουργείο Πολιτισμού ως «έργο τέχνης». Σε αυτό ήταν που τον Μάιο του 1970, η Έλλη Λαμπέτη ένιωσε ότι η ζωή της αποκτά νόημα και περιεχόμενο με την υιοθεσία της μικρής Λίζας. 

Το κτίριο αυτό είναι από τα πιο εμβληματικά της περιοχής, αναγνωρισμένο μάλιστα από τα περιοδικά της εποχής, τα οποία το χαρακτηρίζουν ως ένα κράμα γαλλικής φινέτσας και εγγλέζικης αρχοντιάς.

Ας δούμε τι αναφέρει η ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας «Hotelising», Κατερίνα Πετροπούλου:

«Αυτήν τη στιγμή δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η ανακατασκευή, αλλά μέσα στο επόμενο, σύντομο διάστημα θα ξεκινήσουν οι εργασίες. Το ακίνητο θα παραδοθεί στη εταιρεία μας αρχές του 2022. Από την πλευρά μας το έχουμε υπενοικιάσει μακροχρόνια και θα προχωρήσουμε στη λειτουργία του ως boutique hotel με τον τίτλο “Villa Lambeti”. Να προσθέσω, επίσης, ότι η εταιρεία μας υπενοικιάζει το ακίνητο από την εταιρεία “Just For Fund” (investment company), η οποία έχει αναλάβει και την ανακατασκευή». 

Πηγή: Lifo

 

Σχετικές αναρτήσεις

Ακρόπολη: 3 ”Οσκαρικά” βραβεία φωτισμού

DecorNews

Η σύγχρονη ζωγράφος Aliona Dyegtyarova ξεδιπλώνει συναισθήματα μέσα από τις ‘’fluid art’’ δημιουργίες της

DecorNews

Jenn Im: Η αισθητική της κουζίνας στο YouTube

DecorNews