Decor News
Image default
NEWS

Η σύγχρονη ζωγράφος Aliona Dyegtyarova ξεδιπλώνει συναισθήματα μέσα από τις ‘’fluid art’’ δημιουργίες της

Η ‘’Υγρή τέχνη’’ ή ‘’fluid art’’, είναι η ντελικάτη τεχνική που χαρακτηρίζει τις δημιουργίες της σύγχρονης ζωγράφου, Aliona Dyegtyarova και αφήνει το κοινό μαγεμένο!

Η Aliona Dyegtyarova είναι  Ουκρανο-Ελληνίδα αυτοδίδακτη σύγχρονη ζωγράφος ,που ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Ασχολείται με την μοντέρνα ζωγραφική και την « υγρή τέχνη», fluid art, χρησιμοποιώντας για τα έργα της υλικά όπως τα ακρυλικά χρώματα , ακρυλική πάστα και εποξεική ρητίνη.

zwgrafos

Ενώ σπούδασε μαγειρική, έχοντας μάλιστα εξαιρετικό ταλέντο και έφεση σε αυτή την τέχνη, την κέρδισε η ζωγραφική, η οποία είναι η βασική οδός έκφρασης των σκέψεων και συναισθημάτων της.

Αντλεί την έμπνευσή της από τα βιώματά της στην Ουκρανία και στην Ελλάδα, τα αισθήματα και τα ποικίλα ερεθίσματα που δέχεται από το περιβάλλον της.

Όπως έχουν πει για την Aliona, η δουλειά της είναι σαφώς αφηρημένη τέχνη στην οποία εμπεριέχεται κάτι μυστικιστικό και πνευματικό , που δεν είναι δυνατόν να το δεις η να το αγγίξεις αλλά σε καταλαμβάνει πλήρως.

Τα δυο βασικά στοιχεία που συναντάμε στις δημιουργίες της είναι το μοτίβο αντιθέσεων σκούρων και έντονων λαμπερών χρωμάτων, εκφράζοντας μια δύναμη που καθοδηγεί αισθήσεις και συναισθήματα , πιάνει  τον θεατή από το χέρι και τον οδηγεί  σε απευθείας επαφή με την ψυχή της καλλιτέχνιδος.

pinakas

Η δουλειά της εμπεριέχει επίσης αφαιρετική έμπνευση, με αναφορές στη χυμένη τέχνη, pouring art, με τη δύναμη των χρωμάτων να βρίσκει ακραία ελευθερία και να συλλαμβάνει το θεατή με την αφαιρετικότητα και το συναίσθημα, κάνοντας τον να αιωρείται μεταξύ μαγικού και υπαρκτού, οδηγούμενος από το συναίσθημα που αναδύεται από τους πίνακες της Aliona.

Πρόσφατα εξέθεσε στην virtual έκθεση M.A.D.S. Art Gallery ,ALDILA – Hyperaesthesia Oneirica, στο Μιλάνο, 22-31 Οκτωβρίου, όπου ο πίνακάς  της  Champagne Night έλαβε διθυραμβικές κριτικές ενώ πίνακές  της κοσμούν επιλεκτικά ιατρεία και σύγχρονους χώρους.

Ας απολαύσουμε τις δημιουργίες της σε ένα οπτικά, απόλυτα σαγηνευτικό θέαμα.

zwgrafos

 

zwgrafos

 

zwgrafos

Σχετικές αναρτήσεις

Cavalli: Ανακοίνωσε τη δημιουργία μνημιακού πύργου στο Ντουμπάι

Decor News

Αυτό είναι το ισπανικού στυλ σπίτι της Nina Dobrev στο Hollywood

DecorNews

Η Black Friday έχει την υπογραφή της Vipart με όλα τα σχέδια σε καμβάδες & παραβάν -30%

DecorNews