Decor News
Image default
NEWS

Cottagecore: Η αγροτική αισθητική..στην πόλη!

Cottagecore: Πολλοί το λένε trend διαρκείας. Μια τάση προς την αγροτική διακόσμηση, ένδυση και υπόδηση και ασχολίες. Εμείς το λέμε στροφή σε έναν τρόπο ζωής που μας είχε λείψει.

Και λέω μας είχε λείψει γιατί οι πολιτισμοί, απ’ όταν πρωτοξεκίνησαν να υπάρχουν οργανωμένες κοινωνίες, είχαν ασχολίες και εργαλεία που σήμερα τα κατατάσσουμε στην αγροτική κατηγορία. Παρόλη λοιπόν την εξέλιξη, το cottagecore, δηλαδή ο αγροτικός εξοχικός πυρήνας, προέρχεται από τη ζωή, είναι μέσα σε αυτή και συνεχίζει αέναα να υπάρχει.

Πως έχει διατηρηθεί ανά τα χρόνια και γιατί αναβιώνεται περισσότερο τώρα;

Ο κόσμος ειδικά με την πρώτη καραντίνα, ήρθε σε επαφή τόσο με την προσωπικότητά του, όσο και με την φύση. Αρχίσαμε να παρατηρούμε περισσότερο όλα όσα την απαρτίζουν και τα φέραμε στον τρόπο ζωής και αισθητικής μας. Αυτό εντάχθηκε κατά πολύ στη διακόσμηση του σπιτιού – εξ’ ου και το cottage aka εξοχικό – . Έπιπλα και τρόποι διακόσμησης που παραπέμπουν σε εξοχική κατοικία.

Ταπετσαρίες με φρούτα, φυτά και πουλιά σε παστέλ χρώματα, κουρτίνες με βολάν, ξύλινες επιφάνειες και κεραμικά σκεύη, έντονα χρώματα λουλουδιών και λαχανικών όπως το κίτρινο, το κόκκινο και το πράσινο, δαντέλα και πολύ καρό.

Όλα αυτά τα στοιχεία (και πολλά ακόμη) συνοψίζουν την τάση που γεννήθηκε την περασμένη άνοιξη και για την οποία έγραψαν άρθρο οι New York Times, δίνοντας μάλιστα την ερμηνεία ότι το cottagecore ήταν η ανάγκη να καταφύγουμε σε μία καθημερινότητα διαφορετική από αυτήν που ζούμε.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Louise Roe Home (@louiseroehome)

Μπορούμε πολύ εύκολα να το υιοθετήσουμε με κομμάτια – statements, όπως είναι το καρό τραπεζομάντηλο, τα μαξιλάρια με λουλουδάκια πάνω σε λευκούς καναπέδες, οι ξύλινες πιατέλες ή ποτήρια και κανάτες με διακοσμητικά φρούτα.

Ένα μικρό κουρτινάκι με βολάν θα δώσει άλλη χάρη στο παράθυρο της κουζίνας σας, ενώ μία γυάλινη πιπεριά θα γίνει η ιδανική θήκη για τη ζάχαρη ή τον καφέ.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lucy Williams (@lucywilliams02)

Είναι γλυκό, άνετο, ανοιξιάτικο και φέρνει πηγαία μια χαρά και αισιοδοξία!

Σχετικές αναρτήσεις

Μουσείο Μπενάκη και Dior: Η μεγάλη συνεργασία

DecorNews

Η οικία του συνιδρυτή της εφαρμογής Calm, Michael Acton Smith

DecorNews

Αυτό είναι το ισπανικού στυλ σπίτι της Nina Dobrev στο Hollywood

DecorNews