Decor News
Image default
Υπνοδωμάτιο

Υπνοδωμάτιο: 4 τρόποι για δημιουργία ήρεμης ατμόσφαιρας

Υπνοδωμάτιο. Ο χώρος που κοιμόμαστε και που ξυπνάμε. Με άλλα λόγια η αρχή και το τέλος της μέρας μας. Οφείλουμε να διατηρούμε μακριά τα άγχη και την ένταση της καθημερινότητας από τον χώρο. Πολλές φορές όμως, δεν τα καταφέρνουμε επιτυχώς, με αποτέλεσμα άγχος και σκοτούρες να μας συντροφεύουν ακόμη και εκεί.

Κι όμως, υπάρχουν τρόποι, με τους οποίους μπορείς να δημιουργήσεις μια ευχάριστη και χαλαρωτική ατμόσφαιρα μέσα στο υπνοδωμάτιο, ώστε να είναι ο προσωπικός σου ναός αποφόρτισης και γεμίσματος μπαταριών.

Το χρώμα του τοίχου

Το υπνοδωμάτιο χρειάζεται ήρεμες, απαλές αποχρώσεις, που στόχο έχουν την ξεκούραση των ματιών και την αποφόρτιση του νου από τις εντάσεις τις ημέρες. Επιλέξτε ανάμεσα σε γήινες, παστέλ η ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις. Ιδανικά, το απαλό γαλάζιο, το χρώμα της πούδρας, το σαμπανιζέ, η ανοιχτή μόκα και το βιολετί είναι χρώματα που βοηθούν στην ηρεμία και την χαλάρωση. Το βράδυ ξεκουράζουν και το πρωί φέρνουν θετική ενέργεια και όμορφα συναισθήματα.

Παράθυρα = Χαρούμενη διάθεση

Προτίμησε στο υπνοδωμάτιό σου να υπάρχει παράθυρο ή ακόμα καλύτερα αν υπάρχει δυνατότητα, μπαλκονόπορτα. Η ύπαρξη παραθύρου, αμέσως κάνει μεγαλύτερο τον χώρο, μιας και δίνει αίσθηση προέκτασης στο μάτι. Μπορείς να κοιτάς απ’ έξω και να νιώθεις ότι δεν μένεις αποκλειστικά σε ένα δωμάτιο με 4 τοίχους, αλλά μπορείς να κοιτάς απ’ έξω τη φύση, τη ζωή. Το βράδυ αποφορτίζεσαι έστω και αν ακόμη και στο κρύο αφήσεις 5 λεπτά ανοιχτό το παράθυρο, ενώ το πρωί γεμίζεις ενέργεια από το φυσικό φως του ήλιου.

Τάξη στην αταξία

Σίγουρα είναι πολύ πιο άνετο ν’ αφήσεις τα ρούχα ή τα προσωπικά σου αντικείμενα διάσπαρτα μέσα στο υπνοδωμάτιο, ειδικά τις μέρες που δεν έχεις πολύ χρόνο. Όμως αυτό φέρνει ακαταστασία και το μυαλό, όταν ξανά μπει στον ίδιο χώρο θα πάθει σύγχυση και δεν θα δημιουργηθούν και τα πιο ευχάριστα συναισθήματα. Αφιέρωσε 10 λεπτά στο να συμμαζέψεις πριν το μπάνιο σου ή πριν την χαλάρωσή σου. Επίσης προτίμησε ο χώρος που κοιμάσαι να είναι λιτός χωρίς πολλά έπιπλα και αν είναι εφικτό απέναντι απ’ το κρεβάτι να υπάρχει ελεύθερος τοίχος, ή ένα φυτό εσωτερικού χώρου ή ένα έπιπλο σε λιτές γραμμές, χωρίς πολλά ή και καθόλου αντικείμενα.

krevatokamara

Καμπύλες στα κρεβάτια

Αν είσαι στη φάση επιλογής κρεβατιού, οι ειδικοί προτείνουν: Κρεβάτια με καμπύλη στο κεφαλάρι. Οι ερευνητές του Ιατρικού τμήματος του Harvard, ανακάλυψαν ότι τα κρεβάτια που πίσω στο κεφαλάρι τους έχουν καμπύλες, έφερναν πιο ευχάριστα συναισθήματα, απ’ ότι τα κρεβάτια που πίσω τους είχαν ορθογώνια ή τετράγωνα σχήματα. Αντί λοιπόν της αιχμηρής γωνίας, επέλεξε την όμορφη και καλαίσθητη καμπύλη.

Σχετικές αναρτήσεις

Καλοκαιρινός αέρας στο υπνοδωμάτιο σου

DecorNews

Πότε πρέπει ν’ αλλάξεις το μαξιλάρι σου;

DecorNews

Λινά σεντόνια για καλύτερο ύπνο

DecorNews