Decor News
Image default
Οργάνωση

Συντηρητής κρασιών: Γιατί να τον επιλέξουμε

Συντηρητής κρασιών.
Η αμέσως επόμενη επιλογή μετά το κελάρι και μάλιστα πολλές φορές καλύτερη. Πως μπορεί ένας συντηρητής κρασιών να ενταχθεί ως συσκευή και εργαλείο είτε μέσα στη κουζίνα είτε σε ξεχωριστό χώρο του σπιτιού, αποτελώντας μέρος του design;

Παρόλο που ειδικά στην Ελλάδα είναι υποτιμημένη η λειτουργία του, ένας συντηρητής κρασιών είναι η απαραίτητη συσκευή για τους λάτρεις του κρασιού και όχι μόνο. Ακόμη και για εκείνους που το απολαμβάνουν σε ειδικές περιστάσεις όπως γιορτές, βραδινή χαλάρωση ή φαγητό, ένας συντηρητής προσφέρει το κρασί στην καλύτερή του εκδοχή.

Γιατί να τον επιλέξω και πως να τον εντάξω

Διασφαλίζει ιδανική θερμοκρασία και υγρασία, αντικραδασμική προστασία και απουσία οσμών (πηγή fnl-guide.com ). Χωρίς να μπερδεύεται με τα υπόλοιπα τρόφιμα ή υγρά του ψυγείου, η απομονωμένη τοποθέτηση των κρασιών σε συντηρητή, δίνει το πλεονέκτημα της σωστής κατάποσής του. Επιπλέον, ναι μεν καταναλώνει ρεύμα, αλλά πολύ λιγότερο από αυτό του ψυγείου.

Ανάλογα με το μέγεθός του, μπορεί να τοποθετηθεί είτε στην κουζίνα, δίπλα στο ψυγείο, είτε πάνω σε έπιπλο που από κάτω διαθέτει αποθηκευτικό χώρο, ώστε να αξιοποιείται πλήρως και να μη πιάνει άχρηστο χώρο.

Το μέγεθος και τα χαρακτηριστικά

Φυσικά, ποικίλλουν. Από έναν μικρό, χωρητικότητας 14 φιαλών, μέχρι μεγάλο χωρητικότητας 24+. Η γυάλινη πόρτα προσφέρει design, ενώ παράλληλα αναδεικνύει στο εσωτερικό τα κρασιά. Προσοχή στο να περιλαμβάνει φίλτρο προστασίας από τις ακτινοβολίες UV, ώστε να μην επηρεάζεται το κρασί. Αν επιλέξετε Α+ κλάση, τότε η κατανάλωση του ρεύματος σχέση με τις συσκευές Α κλάσης είναι μικρότερη.

Παρόλα αυτά, αν δεν προτιμούμε γυάλινη πόρτα, οποιαδήποτε άλλη βοηθά επίσης στην προφύλαξη του κρασιού από τους εξωγενείς παράγοντες. 

Η έξυπνη επιλογή, χρειάζεται 3 συνιστώσες: 1.Την προσοχή στο μέγεθος για να χωράει ομοιόμορφα στον χώρο μας και να έχουμε τον επιθυμητό αριθμό φιαλών, 2. την ενεργειακή κλάση, ώστε να εξοικονομούμε την κατανάλωση ρεύματος και 3. την λειτουργικότητα τόσο ως προς το άνοιγμα της πόρτας (υπάρχουν πόρτες που ανοίγουν και δεξιά και αριστερά), καθώς και την απορρόφηση των κραδασμών και τον θόρυβο.

Η επιλογή μου

Θυμηθείτε ότι, η καλαισθησία ενός συντηρητή, φέρνει καλαισθησία στο σύνολο της διακόσμησης, εντός της κουζίνας ή του χώρου που τοποθετείται. Βοηθά στην σωστή γήρανση και διατήρηση του κρασιού και διευκολύνει στην τακτοποίηση των προϊόντων, διαχωρίζοντας τα κρασιά απ’ τα τρόφιμα.

 

Σχετικές αναρτήσεις

Πώς να διατηρήσεις το σπίτι καθαρό εύκολα και απλά

DecorNews

3+1 ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΣΟΥ ΦΩΤΕΙΝΟΣ

DecorNews

Διαχωρισμός χώρου με παραβάν: Μόλις βρήκες τη δική σου λύση

DecorNews