Decor News
Image default
Lifestyle

Θα έμενες σε σπίτι που βρίσκεται πάνω σε ενεργό ηφαίστειο στη Χαβάη;

Πώς θα σου φαινόταν αν μπορούσες να μείνεις πάνω σε ένα ενεργό ηφαίστειο και μάλιστα στη Χαβάη;

Σε ένα εξωπραγματικό μέρος, μέσα σε ένα πανέμορφο σπίτι, μπορείς να μείνεις και να ζήσεις την εμπειρία του ότι βρίσκεσαι πάνω σε ενεργό ηφαίστειο. Και όλα αυτά; Στη Χαβάη.

Σε επιμέλεια της κορυφαίας εταιρείας αρχιτεκτονικής και οικολογικού design ArtisTree, το ονειρεμένο αυτό σπίτι είναι χτισμένο πάνω σε έδαφος λάβας, στη Χαβάη, για την ακρίβεια σε μία απομακρυσμένη περιοχή που ονομάζεται Kalapana, γνωστή για το διάσημο ηφαίστειο Kilauea.

Εξωτερικά κατασκευασμένο από μαυρισμένο ξύλο, τύπου blackened wood και με τη χρήση τεχνικών επεξεργασίας σκουριασμένων μετάλλων (recycled rusted), το απίστευτο Phoenix House είναι υπέροχο και διαθέσιμο για ενοικίαση στην πλατφόρμα της Airbnb έναντι 100-150$ το βράδυ.

Μένοντας εκεί θα παρατηρείς τον ατμό που θα αναβλύζει καθώς τα ζεστά υγρά του ηφαιστείου θα πέφτουν στoν παγωμένο ωκεανό, ενώ περίπου τέσσερα μίλια μακριά είναι ορατός ένας καταρράκτης λιωμένης λάβας ύψους 30 μέτρων.

Χαβαη

Το ηφαίστειο Kilauea έχει εκραγεί 33 φορές από το 1843, αλλά η τελευταία φορά ήταν το 1984, γεγονός που καθησυχάζει ελαφρώς τους επίδοξους ενοίκους. Οι ιδιοκτήτες του σπιτιού το περιγράφουν ως ένα «μοναδικό καταφύγιο για ανθρώπους που αναζητούν στιγμές ευλάβειας, περισυλλογής και θεραπείας και προσθέτουν ότι «το Phoenix House είναι ιδανικό για όσους θέλουν να αναγεννηθούν από τις στάχτες τους».

Χαβαη

 

Το οίκημα πήρε άλλωστε το όνομά του εμπνευσμένο από το μυθικό πτηνό που αναγεννάται από τις στάχτες του αναπαριστώντας τον κύκλο του θανάτου και της αναγέννησης. Χαβαη«Κατασκευάσαμε αυτό το σπίτι με βαθύ σεβασμό για τη Μητέρα Γη» έχει αναφέρει ο σχεδιαστής Will Beilharz. «Γι’ αυτό τον λόγο ακολουθήσαμε μινιμαλιστικό σχεδιασμό επιδιώκοντας το τελικό αποτέλεσμα να είναι απόλυτα ενταγμένο στο φυσικό περιβάλλον του».

Σχετικές αναρτήσεις

Η Louis Vuitton μεταμόρφωσε την αυλή του Λούβρου σε παιδική χαρά

DecorNews

Νιλ Πάτρικ Χάρις: Πουλάει το σπίτι του στο Χάρλεμ για 7,3εκ. δολάρια

Decor News

Η ανεπανάληπτη εμπειρία του να κοιμάσαι σε υπόσκαφο

DecorNews