Decor News
Image default
Κουζίνα

Κουζίνα: Πρωτότυπες ιδέες διακόσμησης

Η κουζίνα είναι η καρδιά του σπιτιού. Το μέρος όπου περνάμε πολύ ή λίγο δημιουργικό χρόνο, δοκιμάζουμε γεύσεις, ικανοποιούμε τον ουρανίσκο μας και ερχόμαστε σε επαφή με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας ή τους φίλους μας.

dsigners

Συχνά, συναντάμε δυσκολία στην διακόσμησή της, αναλώνοντας πολλές ώρες μέχρι να βρούμε τα χρώματα, τα έπιπλα και τα εργαλεία που μας αρέσουν ή που ταιριάζουν στο ύφος του υπόλοιπου σπιτιού. Παρακάτω λοιπόν σου έχουμε μερικές ιδέες από την σχεδιάστρια/διακοσμήτρια Zahira Cury των D.Signers.

Το μαύρο χρώμα

Η χρωματική παλέτα του μαύρου φέρνει κομψότητα και έμφαση στον χώρο που χρησιμοποιείται. Συνδυάζοντάς το με αποχρώσεις του γκρι, του καφέ ή του μπεζ, δημιουργείται η τέλεια αναλογία στο μάτι για να φέρνει το ξεκούραστο αλλά δελεαστικό αποτέλεσμα, ώστε να θέλεις να μπεις στην κουζίνα και να δημιουργήσεις. Το μαύρο μπορεί επίσης να ”παντρευτεί” με έπιπλα φυσικού ξύλου.

Ανοιχτά ράφια

Κάντε τη διαφορά. Όσο περίεργο και αν ακούγεται, τα ανοιχτά ράφια αναδεικνύουν το περιεχόμενο που έχουμε σε αυτά και επομένως την προσωπικότητά μας. Αυτόματα ο χώρος αποκτά τη δική του προσωπικότητα και μας παρακινεί ν’ αφιερώσουμε λίγο περισσότερο χρόνο για όμορφα σερβίτσια. Τα ράφια/ντουλάπια, μπορεί να έχουν γυαλί που σχεδόν δεν φαίνεται στο περίγραμμά του, αν δεν τα θέλουμε εντελώς ”γυμνά”.

Κρυφός φωτισμός

Λίγες δεσμίδες φωτός σε συγκεκριμένο σημείο της κουζίνας, όπως σε ένα φτιαχτό ”βάθος” στον τοίχο, όπου από κάτω υπάρχει πάγκος για κοπή λαχανικών ή άλλων ειδών, δίνει αίσθηση πολυτέλειας και αξία σε αυτό που γίνεται εκείνη την στιγμή, είτε είναι φαγητό, είτε η προετοιμασία του και η συνύπαρξη με την οικογένεια ή τους φίλους μας σε αυτό τον χώρο.

Σχετικές αναρτήσεις

Πιατάκια με βεντούζες: Η λύση για το φαγητό του μωρού σας

DecorNews

Η ιδανική κουζίνα δεν υπάρχει, τη φτιάχνουμε εμείς

DecorNews

Κουζίνα: Ποια λαχανικά μπορείς να φυτέψεις στο παράθυρό σου

DecorNews