Decor News
Image default
NEWS

Τρύπα βάθους 192 μέτρα κρύβει μέσα ένα εκπληκτικό δάσος

Μια τεράστια τρύπα στο έδαφος έχει προκαλέσει έκπληξη και θαυμασμό. Ανακαλύφθηκε στην Κίνα, έχει βάθος 192 μέτρα και κρύβει μέσα της ένα δάσος.

Η δολίνη, όπως ονομάζεται η τρύπα, μιας και τέτοιες τρύπες υπάρχουν συχνά στην Κίνα και ονομάζονται κατ’ αυτόν τον τρόπο, ανακαλύφθηκε σε μία περιοχή στη νότια Κίνα όπου συναντάμε συχνά δολίνες και σπηλιές λόγω των πετρωμάτων της περιοχής που διαβρώνονται υπόγεια, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να καταρρέει η επιφάνεια αποκαλύπτοντας τη δολίνη.

τρυπα

Η δολίνη βρίσκεται κοντά στο χωριό Ping’e της κομητείας Leye. Το εσωτερικό της έχει μήκος 306 μέτρων και πλάτος 150 μέτρων, ενώ η πυκνή βλάστηση έφτανε στον ώμο ενός ανθρώπου.

Υπάρχουν τρεις μεγάλες σπηλιές στα τοιχώματα της δολίνης, οι οποίες μάλλον είναι ό,τι απέμεινε από την αρχική εξέλιξη της δολίνης. Η συγκεκριμένη ανακάλυψη έφερε το συνολικό αριθμό των δολινών που ανακαλύφθηκαν στην κομητεία Leye στις 30. Οι επιστήμονες έχουν ήδη ανακαλύψει μέσα σε αυτές τις δολίνες είδη φυτών και εντόμων που θεωρούνταν εξαφανισμένα.

Δε θα με εξέπληττε αν βρίσκαμε είδη που δεν έχει καταγράψει ακόμα η επιστήμη σε αυτές τις σπηλιές. – Chen Lixin, επικεφαλής ερευνητικής ομάδας.

Οι σπηλαιολόγοι, με επικεφαλής τον Τσεν Λιζίν, καταρριχήθηκαν 100 μέτρα στα κατακόρυφα τοιχώματα της δολίνης και στη συνέχεια περπάτησαν για ώρες στο ανώμαλο έδαφος μέχρι να φτάσουν στον πυθμένα. Η επιχείρηση ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής και ολοκληρώθηκε νωρίς το βράδυ. Μελλοντικές αποστολές θα μπορούσαν να εξετάσουν την πανίδα του γεωλογικού σχηματισμού αναζητώντας είδη που ενδεχομένως ζουν σε απομόνωση εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Τα θαύματα της φύσης συνεχίζουν να μας εκπλήσσουν καθημερινά και μας υπενθυμίζουν διαρκώς τον σεβασμό που οφείλουμε να έχουμε προς εκείνη.

 

Σχετικές αναρτήσεις

Balenciaga: Ντύνει το κατάστημά της με ροζ faux γούνα

DecorNews

Αυτό είναι το ισπανικού στυλ σπίτι της Nina Dobrev στο Hollywood

DecorNews

Jenn Im: Η αισθητική της κουζίνας στο YouTube

DecorNews