Decor News
Image default
Υπνοδωμάτιο

Τι δεν λείπει από ένα γαλλικό υπνοδωμάτιο

Η γαλλική αισθητική και φινέτσα ξεδιπλώνεται και στο υπνοδωμάτιο, χαρίζοντάς μας tips που θα κάνουν και τον δικό μας χώρο, υπνοδωμάτιο με άρωμα Γαλλίας.

Αξεπέραστοι στην αισθητική και στην κουλτούρα, οι Γάλλοι, και κυρίως Γαλλίδες, όπως θ’ αναδείξουμε στο άρθρο, έχουν χαρακτηριστική διακόσμηση στο υπνοδωμάτιο τους, που μας κάνει να θέλουμε ν’ ακολουθήσουμε τα βήματά τους και να πειραματιστούμε.

Τα βιβλία

Φυσικά, γαλλικό υπνοδωμάτιο χωρίς βιβλία δεν μπορεί να υπάρξει. Είτε διάσπαρτα στο έδαφος, με σειρά φυσικά που να είναι συγκεκριμένη, είτε σε ράφια, τα βιβλία αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι όχι μόνο του διαβάσματος, αλλά και της διακόσμηση. Αυτό συμβαίνει γιατί σε πολλές περιπτώσεις, με τα χρώματα ή τα σχέδιά τους μπορούν να ταιριάξουν απόλυτα με τον χώρο.

Το χαλί

Εντάξει, εδώ και καιρό έχουμε ξεχάσει τα παλιομοδίτικα χαλιά ή τα ‘’βαριά’’, αυτά που νιώθεις ότι μπαίνεις σε έναν έντονο και χώρο του στυλ ‘’μην αγγίζετε’’. Η νέες μόδες ανά καιρούς, επιτάσσουν boho χαλιά σε ανοιχτά χρώματα, ή φινιτσάτα με ήρεμους τόνους και fluffy. Αυτά επιλέγουν και σε ένα γαλλικό υπνοδωμάτιο.

Τα fluffy παπλώματα

Κατά του fluffy χαλιού. Εντάξει, αν είδες και εσύ το Emily in Paris, τότε σίγουρα το κρεβάτι της Emily με το παχύ πάπλωμα είναι αυτό που κάνει ένα υπνοδωμάτιο τόσο cozy και τόσο άνετο στο να θέλεις να χαθείς πάνω ή κάτω από αυτό και να ξεκουραστείς. Γενικά τα αφράτα παπλώματα δημιουργούν με πολύ άνετη αίσθηση στον χώρο, μια παραπάνω φινέτσα και ‘’γεμίζουν’’ τη διακόσμηση του χώρου, χωρίς καμία υπερβολή αλλά ως απαραίτητο αξεσουάρ ύπνου.

Τα αντικείμενα συνολικά

Η Γαλλική φιλοσοφία είναι γενικά να μπορείς ν’ απολαμβάνεις τον χώρο σου, γεμίζοντάς τις μπαταρίες, ειδικά όταν μιλάμε για το υπνοδωμάτιο. Το να μπορείς να πατάς ξυπόλητος/η σε ένα μαλακό χαλί, το να μπορείς να διαλέξεις το αγαπημένο σου βιβλίο και απλά να χαθείς για λίγο ή να απολαύσεις την υφή του παπλώματος, είναι όλα τα στοιχεία που χρειάζεσαι για να πεις, ναι I did it like French!

Πηγή πληροφοριών: bovary

Σχετικές αναρτήσεις

3 βήματα για την πιο οργανωμένη κρεβατοκάμαρα

DecorNews

Είναι τόσο σημαντικό να πλένουμε τα μαξιλάρια ύπνου;

DecorNews

Hack: Διαπίστωσε σε 30” αν το μαξιλάρι σου θέλει πέταμα

DecorNews