Decor News
Image default
DIY

DIY: Δώσε ξανά λάμψη στ’ ασημένια κοσμήματά σου

Τ’ ασημένια κοσμήματα με την πάροδο του χρόνου θαμπώνουν, μιας και το ασήμι ως υλικό έχει την τάση ν’ αντιδρά με την υγρασία και τα έλαια του σώματος.

Γι’ αυτό τον λόγο, τ’ ασημένια κοσμήματα χρειάζονται λίγο περισσότερη φροντίδα. Έχουν ναι μεν την rustic αίγλη τους όταν θαμπώνουν, αλλά σίγουρα, βρίσκοντας ξανά τη λάμψη τους, δίνουν αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα κοσμήματος του σώματος, όπου και αν φορεθούν.

Πώς μπορούμε να τα ”ξαναζωντανέψουμε”;

asimeniakosmimata

Σαπούνι για τα πιάτα και ζεστό νερό

Ο πιο εύκολος και απλός τρόπος για να καθαρίσεις τα ασημένια σου κοσμήματα είναι με σαπούνι πιάτων και ζεστό νερό. Γέμισε ένα μπολ με ζεστό νερό και σαπούνι και βύθισε μέσα για λίγα λεπτά τα ασημένια σου κοσμήματα. Έπειτα τρίψε απαλά με μία μαλακή οδοντόβουρτσα και ξέβγαλε με χλιαρό νερό νερό.

asimenia

Μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα τελικά δουλεύει καλά με τα πάντα. Ακόμα και με τα κοσμήματά σου. Ανακάτεψε τη μαγειρική σόδα με νερό και μέχρι να έχεις μια κρεμώδη σύσταση. Εφάρμοσε στα ασημένια σου κοσμήματα με μια μαλακή, παλιά οδοντόβουρτσα και βούρτσισε απαλά. Άφησε τη μαγειρική σόδα να καθίσει για 30 λεπτά και στη συνέχεια ξέπλυνε με χλιαρό νερό.

mageirikisoda

Οδοντόκρεμα

Χρησιμοποιώντας και πάλι μια παλιά, μαλακή οδοντόβουρτσα, βούρτσισε απαλά με οδοντόκρεμα τα κοσμήματά σου και άφησε την να δράσει για 10 λεπτά. Ξέπλυνε με ζεστό νερό και στέγνωσε!

odontokrema

 

Αλουμινόχαρτο και αλατόνερο

Μια DIY λύση για την καθαριότητα των ασημένιων κοσμημάτων που πολλοί ορκίζονται περιλαμβάνει μερικά συστατικά που πιθανότατα βρίσκονται ήδη στην κουζίνα σου. Αρχικά, στρώσε στον πάτο ενός πιάτου με αλουμινόχαρτο. Γέμισε το με βραστό νερό και στη συνέχεια ρίξε δύο κουταλιές της σούπας επιτραπέζιο αλάτι και δύο κουταλιές μαγειρική σόδα.

alatonero

Τοποθέτησε τα ασημένια κοσμήματά στο νερό, διασφαλίζοντας ότι βρίσκονται στον πάτο κι ακουμπούν το αλουμινόχαρτο (ωστόσο, φρόντισε τα κοσμήματα να μην αγγίζουν το ένα το άλλο). Μετά από δύο έως τρία λεπτά, αναποδογύρισε τα κοσμήματα έτσι ώστε οι διαφορετικές πλευρές να ακουμπήσουν το αλουμινόχαρτο. Άσε τα ακόμα δύο έως τρία λεπτά και αφαίρεσε τα κοσμήματά. Στέγνωσε τα απαλά με ένα καθαρό πανί.

Σχετικές αναρτήσεις

Πώς να ξεστολίσεις πρακτικά το χριστουγεννιάτικο δέντρο

DecorNews

How to: Καθάρισε εύκολα τον ανεμιστήρα σου

DecorNews

Τύλιξε τα δώρα σου χωρίς χαρτί περιτυλίγματος

DecorNews