Decor News
Image default
Τάσεις

Κολοκύθα: Το hot trend της φετινής διακόσμησης

Ένα από τα διακοσμητικά στοιχεία που θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον μας φέτος το φθινόπωρο και το χειμώνα, είναι η κολοκύθα.

Έχουμε συνηθίσει την κολοκύθα ως χαρακτηριστικό στόλισμα του Halloween, γι’ αυτό το λόγο άλλωστε είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη μυστηριώδη και λίγο τρομακτική διακόσμηση. Αυτό που πολλοί από εμάς δεν περιμέναμε, είναι να κυριαρχήσει στους χώρους ως ένα cozy στοιχείο, που προσδίδει φθινοπωρινές και χειμωνιάτικες νότες.

Υπάρχουν οι πορτοκαλί και οι λευκές κολοκύθες, με τη δεύτερη να αποτελεί διαφορετική ποικιλία από την πρώτη.

Ας δούμε την κατηγοριοποίησή τους

Μονόχρωμες

 Αν σας αρέσει η σκανδιναβική διακόσμηση, τότε οι λευκές κολοκύθες μπορούν να αποτελέσουν ένα πολύ όμορφο διακοσμητικό στοιχείο. Διατηρήστε μια ουδέτερη παλέτα χρωμάτων σε όλο το χώρο και η φθινοπωρινή σας διακόσμηση θα είναι ξεχωριστή και πολύ μοντέρνα.

kolokutha

Indigo 

Το indigo είναι αυτή η μοναδική και πλούσια απόχρωση του μπλε που δίνει ζεστασιά και πολλή κομψότητα στους χώρους. Το μόνο που χρειάζεστε για να δημιουργήσετε indigo κολοκύθες είναι μπλε βερνίκι νυχιών και νερό ώστε να δημιουργηθούν «νερά» πάνω στην λευκή κολοκύθα σας.

kolokytha

Απλές και ρουστίκ 

Φτιάξτε ένα στεφάνι από κλαδιά δέντρου και διακοσμήστε το περιμετρικά με μικρές λευκές κολοκύθες. Είναι το ιδανικό διακοσμητικό για να βάλετε στην πόρτα του σπιτιού σας και να καλωσορίσετε το φθινόπωρο.

kolokutha

Mudcloth

Μια από τις νεότερες τάσεις της διακόσμηση είναι το mudcloth που έρχεται από τη Δυτική Αφρική και το συναντάμε κυρίως σε υφάσματα. Μπορείτε, όμως, να το δημιουργήσετε και στις κολοκύθες σας. Θα χρειαστείτε λευκές κολοκύθες, μαύρη μπογιά και ένα πινέλο. Μπορείτε να βρείτε online το σχέδιο που σας αρέσει και να το αντιγράψετε.

 

Σχετικές αναρτήσεις

Σύνθεση τοίχου από καμβάδες: Όλα τα μυστικά!

DecorNews

Τα φωτάκια στον χώρο. Cozy ή υπερβολή;

DecorNews

Μάρμαρο στη διακόσμηση: Πως να το χρησιμοποιήσεις

DecorNews