Decor News
Image default
Τάσεις

5 τρόποι να διακοσμήσεις τα τραπέζια που έχεις σπίτι

Είτε πρόκειται για τραπέζι σαλονιού, τραπεζάκι διακοσμητικό δίπλα σε πολυθρόνα, την πλάτη του καναπέ ή το σερβάν, υπάρχουν κάποιοι συγκεκριμένοι τρόποι που μπορείς να τα διακοσμήσεις, σπάζοντας τη βαρετή μονοτονία.
Ο κανόνας των τριών

5 τρόποι: Ξεκινάμε με τον κανόνα των τριών αντικειμένων. Το 3 ως αριθμός είναι πιο δυνατός από το 2 οπτικά. Ένα τραπέζι που φέρει πάνω του 3 διακοσμητικά τοποθετημένα ατάκτως ή τακτικά σε μια γωνία του τραπεζιού ή στο κέντρο, κάνει το μάτι να μη νιώσει άδειο τον συγκεκριμένο χώρο διακόσμησης. Προτιμήστε ακανόνιστα σχήματα ή μεγέθη για μεγαλύτερη οπτική και αισθητική ποικιλία

Χρήση του χρώματος αντικειμένων για ισορροπία

Το χρώμα παίζει φυσικά ρόλο μέσα σε έναν οποιοδήποτε χώρο, τόσο στους τοίχους όσο και στ’ αντικείμενα. Εστιάζοντας στο δεύτερο, μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση διακόσμησης, είναι η χρωματική εναλλαγή από έπιπλο σε αντικείμενο, ώστε να δημιουργείται οπτική ισορροπία. Αν έχουμε επιλέξει ένα σκουρόχρωμο τραπέζι, γήινες ή παστέλ παλέτες, είτε ακόμη ανοιχτό ροζ ή τιρκουάζ, αποτελούν έναν ιδιαίτερα κομψό συνδυασμό.

Ο δίσκος ως διακόσμηση

Αντί να βρίσκονται ατάκτως πεταμένα στο τραπέζι, τα διακοσμητικά μας, ειδικά κεριά, σουβέρ ή μικροαντικείμενα, μπορούν να τοποθετηθούν πάνω σε έναν ιδιαίτερο δίσκο που να ταιριάζει με την υπόλοιπη διακόσμηση. Με αυτόν τον τρόπο βγαίνουμε τριπλά κερδισμένοι: Το τραπέζι αποκτά περισσότερο χώρο, ο δίσκος προσδίδει μια εναλλακτική αισθητική και κάνουμε καλύτερη οργάνωση των όσων έχουμε.

Φυτά – Το τέλειο τελείωμα

Φυλλώματα, σπόροι, μικρά μπιζέλια, άπλωμα πράσινων φύλλων που ξεφυτρώνουν από γλαστρούλες. Το τραπέζι ξεχωρίζει με λίγη διάσπαρτη φύση πάνω του σε μικρή γλάστρα. Επιλέξτε φυτά εσωτερικού χώρου, μικρά σε μέγεθος, ώστε να μη καλύπτουν ολόκληρο το τραπέζι, αλλά ν’ αφήνουν χώρο. Επίσης δίνουν φρεσκάδα και ζωτικότητα στον χώρο. Εκτός από τα φύλλα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ολόκληρα λουλούδια απλώς φροντίστε να μη μεγαλώνουν πολύ και καταλαμβάνουν μεγάλη οπτική και πρακτική έκταση.

 

Βάλε την προσωπικότητά σου

Ακούγοντας τη φράση ”τρόποι να διακοσμήσεις το τραπέζι σου” ο νους μας πάει σε πολλά στοιχεία, ξεχνώντας το βασικότερο: Το προσωπικό μας στοιχείο. Αυτό που πραγματικά είμαστε εμείς. Αν για παράδειγμα έχουμε ένα calendar ή ένα περιοδικό που προτιμάμε, μπορούμε να τα μαζέψουμε όλα μαζί και να τα τοποθετήσουμε το ένα πάνω στο άλλο. Μπορεί ακόμη να έχουμε προτίμηση σε ένα ιδιαίτερο σχέδιο κεριού και να το χρησιμοποιήσουμε.

Οι 5 τρόποι που μπορούμε να διακοσμήσουμε το τραπέζι μας θέλουν μεράκι, δημιουργία και μια κούπα αχνιστό καφέ για ν’ απολαύσουμε το αποτέλεσμα.

 

 

Σχετικές αναρτήσεις

Οι τάσεις στη διακόσμηση σπιτιού το 2021

DecorNews

Κολοκύθα: Το hot trend της φετινής διακόσμησης

DecorNews

Οι 3 πρώτες τάσεις που θα κυριαρχήσουν στη διακόσμηση το 2022

DecorNews