Decor News
Image default
Σαλόνι

4 ευεργετικά φυτά εσωτερικού χώρου

Η κοινωνία τα τελευταία χρόνια στρέφεται ολοένα και περισσότερο στο ευ ζην. Ένα στοιχείο του είναι τα φυτά.

Παρακολουθώντας τις κλιματικές αλλαγές και έχοντας στενότερη ενημέρωση για το πώς μπορούμε να ζούμε υγιεινά και ευεργετικά, υιοθετούμε πολλές από τις νέες τάσεις. Όπως εκείνη που θέλει τα φυτά εσωτερικού χώρου να παίρνουν τα ηνία στη διακόσμηση.

Εκτός της διακόσμησης βέβαια, το βασικό τους πλεονέκτημα είναι η σπουδαιότητα για την ψυχολογία, την καλή ατμόσφαιρα που δημιουργούν και τη συμβολή τους στην απομάκρυνση των δυσάρεστων στοιχείων του σπιτιού, όπως ο καπνός από το τσιγάρο ή κάποια τοξικά οικοδομικά υλικά.

Ποια είναι τα 4 ευεργετικά φυτά που θα μεταμορφώσουν τον εσωτερικό χώρο και θα του δώσουν νέα ”πνοή”;
1. Φίκος Elastica

Χωρίς να χρειάζεται ιδιαίτερη περιποίηση, με μια φορά την εβδομάδα πότισμα, ο φίκος elastica μπορεί να γίνει αρκετά μεγάλος, καλύπτοντας ευρεία περιοχή στον χώρο

2. Χλωρόφυτο

Με φύλλα που ανοίγουν και απλώνονται, το χλωρόφυτο έχει εξωτική εμφάνιση και παιχνιδιάρικη κίνηση. Αντέχει και σε εξωτερικούς χώρους και χρειάζεται εξίσου μια φορά την εβδομάδα πότισμα.

3. Δράκαινα

Με οξεία φύλλα και μακρύ κορμό, είναι ανθεκτική και προσαρμόζεται και σε ευήλιο και σε σκιερό μέρος. Το ιδανικό διάστημα ποτίσματος είναι μια φορά στις 10 ημέρες.

4. Σανσιβέρια

Προέρχεται από την Αφρική και είναι πιο μεγάλο σε κατηγορία φυτό. Μπορούμε να τοποθετήσουμε στη σειρά γλάστρες Σανσιβέριας, δημιουργώντας έναν τοίχο. Είναι πολύ ανθεκτικό και χρειάζεται πότισμα μια φορά στις 20 ημέρες.

Η λίστα με τα ευεργετικά φυτά είναι πολλή μεγαλύτερη από αυτή που σας προτείνουμε εδώ, όμως αυτά τα φυτά είναι απ’ τα βασικά προτεινόμενα.

Η έρευνα για τα ευεργετικά φυτά προέρχεται από τη NASA, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, αυτά τα φυτά εσωτερικού χώρου καθαρίζουν, φιλτράρουν και εμπλουτίζουν με οξυγόνο τον αέρα στους χώρους του σπιτιού και της εργασίας, απομακρύνοντας τοξικές ουσίες.

 

 

 

Σχετικές αναρτήσεις

Η σωστή τοποθέτηση για την τηλεόραση στο σπίτι

DecorNews

Huggy Chair: Χαλάρωση και στυλ σε μια πολυθρόνα – αγκαλιά

DecorNews

Αναβάθμισε την αισθητική του σαλονιού μέσα σε 3 βήματα

DecorNews