Decor News
Image default
Οργάνωση

Το πρώτο μου σπίτι: Τι να προσέξω;

Αυτό το άρθρο απευθύνεται σε όσους κάνουν το πρώτο τους βήμα στην ενοικίαση ή μετακόμιση σε δικό τους σπίτι. Το πρώτο σκίρτημα γι’ αυτά τα τετραγωνικά που είναι αποκλειστικά δικά σου και ανυπομονείς να τα διακοσμήσεις, διαμορφώσεις, να τα ζήσεις!

Οι περισσότεροι την κρίσιμη στιγμή (λίγες ημέρες πριν τη μετακόμιση) χάνονται. Κάπου ανάμεσα σε έπιπλα και επιλογή τοποθέτησης, ανάμεσα σε είδη υγιεινής και μικροαντικείμενα, έρχεται το χάος.

Ή καλύτερα, η απλούστευση. Δεν χρειάζεται να έχουμε υπερφόρτωση εγκεφάλου ως προς το πως να διαμορφώσουμε το σπίτι και να κοιτάζουμε αμέτρητες επιλογές, μιας και με αυτόν τον τρόπο δεν θ’ αποφασίσουμε ποτέ.

Η εναρκτήρια γραμμή

Είναι η στιγμή που θα αποφασίσεις μέσα σου και θα καταγράψεις, τα χρώματα που θέλεις να έχει το σπίτι και το ύφος. Πριν από οποιαδήποτε αγορά ή θέαση προϊόντων. Πρώτα οι χρωματική παλέτα και αφού κλειδώσει, σε τι ύφος πάνω θέλεις ν’ αποτυπωθεί.

Η οργάνωση και τοποθέτηση των βασικών επίπλων

Στη συνέχεια τα βασικά. Ο καναπές, το κρεβάτι, η εστία αν δεν διαθέτει το σπίτι και το πιθανό γραφείο. Αυτοί είναι οι άξονες γύρω απ’ τους οποίους θα κινηθείς. Βάση του χρώματος -tip: είτε παρεμφερές, είτε σε αντίθεση με τους τοίχους, όχι κάτι ακριβώς ίδιο- πας στο ύφος. Έτσι συρρικνώνονται οι επιλογές και η κατάληξη είναι πιο άμεση.

Τα αναγκαία συμπληρωματικά

Πριν πεις ότι έχεις ολοκληρώσει τις αγορές και είναι έτοιμη η μετακόμιση, απαραίτητη είναι η αγορά των: σεντονιών, πετσετών, ποτήρια, πιάτα, μαχαιροπίρουνα. Εδώ πιο πολύ μπαίνει το προσωπικό στοιχείο προτίμησης οπότε δεν υπάρχει κάποιος ”κανόνας”. Παρόλα αυτά, καλό είναι να κυμαίνονται όλα σε ένα στυλ ή να παίξεις με συνδυασμό δυο στυλ που ταιριάζουν μεταξύ τους.

Η σημασία των Tips

Ερχόμαστε στην τελευταία παράθεση που είναι εκείνη των Tips. Λίγο πριν το ποδαρικό, μερικές χρήσιμες συμβουλές για ν’ απολαύσεις το σπίτι στο έπακρο: 1. Στρώσε χαλιά. Το καλοκαίρι με τη ζέστη είναι δύσκολο να τ’ αντέξεις γι’ αυτό προτίμησε υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλο το χρόνο. 2. Άφησε χώρο να περνάς. Όσο μικρό και αν είναι ένα σπίτι, μπορεί με τη σωστή διαχείριση επίπλων να υπάρξει χώρος και μικρές γωνίες που ν’ απλώνουν το βλέμμα και να μην είναι στενό το σπίτι.

Μην ξεχάσεις: Ο φωτισμός, είτε στάνταρ είτε πρόσθετος, παίζει σημαντικό ρόλο για τις φωτιζόμενες γωνίες του σπιτιού.

 

 

 

 

 

 

Σχετικές αναρτήσεις

Πώς να διατηρήσεις το σπίτι καθαρό εύκολα και απλά

DecorNews

Χαλί στο σπίτι: Πώς θα εξαφανίσετε τους 3 πιο δύσκολους λεκέδες

DecorNews

Ακαταστασία τέλος: Μέθοδος τακτοποίησης KonMari

DecorNews