Decor News
Image default
Σαλόνι

Mini Bar στο σπίτι: Πώς να το φτιάξεις

Η εστίαση κλειστή. Για λίγο ή πολύ ακόμα, άγνωστο. Σίγουρα γνωστή όμως η επιθυμίας μας για ένα απολαυστικό ποτό σε bar.

Αυτό που μόλις έχεις τελειώσει τη δουλειά και λαχταράς μια γουλιά από το αγαπημένο σου ποτό σε ένα bar, είναι το συναίσθημα που κυριαρχεί τον τελευταίο καιρό μιας και μας λείπει. Η ικανοποίηση αυτής της επιθυμίας έχει μεταφερθεί στο σπίτι, στο μπαλκόνι ή τον δρόμο.

Γιατί λοιπόν να μη φτιάξουμε ένα home made bar, διακοσμώντας συγκεκριμένο χώρο στο σπίτι και κάνοντάς το προσωπικό καταφύγιο διασκέδασης και χαλάρωσης μετά από μια έντονη ημέρα;

Εκτός της χρησιμότητάς του, δίνει πολύ ωραία αισθητική, μεταμορφώνοντας τη γωνιά που θα τοποθετηθεί σε διασκεδαστικό περιβάλλον, αποβάλλοντας την ένταση και γεμίζοντας το με χρώματα, αρώματα και στυλ

Πως θα το δημιουργήσεις
Δυο επιλογές: Bar – τρόλεϊ και Bar σε τοίχο.

Ξεκινώντας από την πρώτη, χρειαζόμαστε, ένα φορητό τρόλεϊ, είτε γυάλινο για πιο glamorous εμφάνιση, είτε ξύλινο, για rustic ή vintage διακοσμήσεις.

Πάνω στο τρόλεϊ θα τοποθετηθούν φυσικά, τα ποτά, και έπειτα μικρά φυτά, ή λουλούδια που να δένουν με τη διακόσμηση και μικροαντικείμενα ή συνοδευτικά του ποτού, όπως σε γυάλινο βάζο καλαμάκια, ποτήρια σε διάφορα μεγέθη και εργαλεία για ανακάτεμα ή παρασκευή κοκτέιλ.

Συνεχίζοντας με τη δεύτερη, θα χρειαστούμε διαθέσιμο τοίχο στο σπίτι

Είτε στην κουζίνα, είτε σε τοίχο κοντά στην τραπεζαρία ή το σαλόνι, μπορούμε να τοποθετήσουμε ράφια διατηρώντας το στυλ της διακόσμησης που ήδη έχουμε. Η έκταση των ραφιών εναπόκειται σε εμάς, καθώς μπορούμε να επιλέξουμε μακρόστενα ράφια ή έναν ασύμμετρο συνδυασμό. Τα ποτά μπορούν να τοποθετηθούν είτε διασκορπισμένα στα ράφια, είτε οργανωμένα σε ένα και στα υπόλοιπα να μπουν τα ποτήρια και τα εργαλεία παρασκευής ποτών.

Μόλις επιλέξουμε τον ΄χώρο – γωνιά που θα δημιουργήσουμε το bar μας, θα κατασταλάξουμε αυτόματα και στο είδος του. Φαντασία, χρώματα και τ’ αγαπημένα μας ποτά είναι όλα όσα χρειάζονται για απολαυστικές βραδιές στο σπίτι. 

 

 

 

Σχετικές αναρτήσεις

Huggy Chair: Χαλάρωση και στυλ σε μια πολυθρόνα – αγκαλιά

DecorNews

Διακόσμηση: Γιατί δεν πρέπει να μπαίνει ο καναπές μπροστά από παράθυρο

DecorNews

4 ευεργετικά φυτά εσωτερικού χώρου

DecorNews