Decor News
Image default
HOME

Αγγλική διακόσμηση σπιτιού: Πώς να την δημιουργήσεις

Η αλήθεια είναι ότι η αγγλική διακόσμηση σπιτιού είναι σε ένα μεγάλο βαθμό ‘’ξένη’’ από όλα όσα έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στην ελληνική.

Κάθε αρχιτεκτονική δημιουργία και κάθε interior design μπορεί φυσικά να φέρει στοιχεία από άλλες κουλτούρες, όμως σπάνια θα δούμε κάτι από την αγγλική. Παρόλα αυτά, έχει αξιοσημείωτα στοιχεία που μπορούν να ενταχθούν σε έναν χώρο.

Αυτό που χρειάζεται να έχουμε στο νου, είναι η αυστηρότητα που αποπνέει, επομένως χρειάζεται να έχουμε στο νου ότι το ίδιο θα πετύχουμε και στον χώρο μας, αν την επιλέξουμε.

Τα χαρακτηριστικά της

Ξεκινάμε με τις γωνίες στα έπιπλά. Αυστηρές σταθερές γραμμές και γωνίες στα τελειώματα. Τόσο σε μεγάλα έπιπλα όπως καναπέδες, όσο και σε μικρά όπως ένας καθρέφτης. Συνεχίζουμε με τις βαριές κουρτίνες, τα σκούρα χρώματα και τη vintage διάθεση που χαρίζουν τα λίγο πιο ‘’παλιακού’’ στυλ, έπιπλα, όπως ραφιέρες, φωτιστικά δαπέδου και πολυθρόνες.

Σε πολλές περιπτώσεις κυριαρχεί το ξύλο, το οποίο είναι σε σκούρες αποχρώσεις, σοβαρεύοντας την ατμόσφαιρα.

Στη σημερινή εποχή, στην αγγλική διακόσμηση έχουν προστεθεί μοντέρνες πινελιές, όπως ξύλινα διακοσμητικά στοιχεία αφαιρετικού στυλ, και ανοιχτόχρωμοι τοίχοι, οι οποίοι συνοδεύονται από σκουρόχρωμα ριχτάρια στους καναπέδες, ώστε να μη χαθεί τελείως ο αυθεντικός χαρακτήρας της Αγγλίας.

Η συγκεκριμένη διακόσμηση εξυπηρετεί κατά πολύ επαγγελματικούς χώρους, όμως, ακόμη και στα σπίτια, μπορεί να τοποθετηθούν αγγλικά στοιχεία διακόσμησης με τέτοιο τρόπο, που να μη χάνεται η φρεσκάδα του 2021.

Παρακάτω θα δούμε μερικές επιλογές όπως παρουσιάζονται στο Pinterest. Κάντο όπως οι Άγγλοι λοιπόν και μη διστάσεις να φέρεις αυτόν τον αγγλικό αέρα σε μια διακόσμηση σπιτιού στην Ελλάδα.

curtains

 

englishhome

 

englishhome2

 

 

englishhome4

 

englishhome5

Σχετικές αναρτήσεις

Σπίτι: Πώς πρέπει να γίνονται σωστά η απολύμανση και ο καθαρισμός

DecorNews

Πως να κάνεις έναν μικρό χώρο να μοιάζει μεγαλύτερος

DecorNews

Πως να δημιουργήσεις ένα ‘’ήρεμο’’ σπίτι

DecorNews