Decor News
Image default
HOME

Υπόγειο: Άλλαξέ το με απλά βήματα και δώσε του ξανά ζωή

Υπόγειο: Ο χώρος που δεν ξέρεις από που ν΄ αρχίσεις και που να τελειώσεις. Πάντα θέλεις να το καθαρίσεις και όλο το αναβάλλεις. Αν ταυτίστηκες ήδη στις δυο πρώτες σειρές, τότε αυτό το άρθρο είναι το ιδανικό για εσένα.

Είτε μικρός χώρος είτε μεγάλος, στα σπίτια που υπάρχει υπόγειο συνήθως γίνεται πανικός, μιας και μαζεύονται πράγματα ετών, αντικείμενα που δεν πολυχρησιμοποιείς και οτιδήποτε δεν θέλεις να βρίσκεται στα πόδια σου. Έτσι έρχεται μια στιγμή όπου έχει γεμίσει και δεν ξέρεις πως να το φέρεις βόλτα.

Βάλε Τάξη

Και όταν λέω τάξη εννοώ πρώτα στο μυαλό σου. Κάνε την πρώτη σου επιδρομή στον χώρο και με μια πρώτη, πρόχειρη ματιά γράψε σε ένα χαρτί τι δεν χρειάζεσαι. Ξεκίνα απ’ τα πιο παλιά, εκείνα που κατακάθονται χρόνια σκονισμένα, και δες αν όντως τα θέλεις. Στη συνέχεια πήγαινε στα πιο πρόσφατα κ.ο.κ.

Ξεκίνα να πετάς

Στη συνέχεια συγκέντρωσε όλα όσα έχεις πει ότι θα πετάξεις σε μια γωνία, σε δόσεις. Ξεκίνα με τα πιο ελαφριά και εύκολα μετακινήσιμα και πέτα την πρώτη φουρνιά. Στη συνέχεια συνέχισε με τη δεύτερη, μέχρι να έρθουν τα πολύ βαριά όπου, είτε θα φωνάξεις κάποιον για βοήθεια, είτε τον δήμο για να τα παραλάβει.

 Οργάνωσε τα εναπομείντα

Αυτά που θα έχουν μείνει και είναι όσα θέλεις να κρατήσεις και κάποια χρήσιμα, άρχισε να τα βάζεις σε κατηγορίες, ώστε να πραγματοποιηθεί εύκολα η κατανομή τους στο χώρο. Δημιούργησε μια γωνιά όπου θα τοποθετηθούν όσα δεν θα χρησιμοποιείς άμεσα άλλα θέλεις να υπάρχουν στα πράγματά σου.

Η ώρα της καθαριότητας και της διακόσμησης

Έχει μείνει το τελευταίο και καλύτερο κομμάτι. Ξέρω ότι είναι βαρετό και κουραστικό να καθαρίζεις, όμως σκέψου την ικανοποίηση που θα αισθανθείς μόλις ο χώρος που παλιά ήταν εστία παλιών αντικειμένων, πάρει ανάσα και φρεσκάδα. Τότε θα είναι η στιγμή που θα αρχίσεις την αναζήτηση της διακόσμησης που επιθυμείς.

Σίγουρα θέλει χρόνο, άλλα αφιερώνοντας μερικές μέρες μέχρι την πλήρη ολοκλήρωσή του, θα δεις ότι δεν ήταν τίποτα, μπροστά στην στασιμότητα της κατάστασης που βρισκόταν για πολύ καιρό. Καλές αλλαγές!

Για περισσότερες ιδέες και προτάσεις κάνε κλικ εδώ

 

Σχετικές αναρτήσεις

Ανανέωσε την εσωτερική σκάλα με 4 βήματα

Decor News

Γιγαντιαίο σπίτι: Δες το σπίτι σου από μια άλλη οπτική

DecorNews

Οικολογία: Ανανέωσε τον χώρο σου με αυτές τις οικολογικές επιλογές

DecorNews