Decor News
Image default
Υπνοδωμάτιο

Το boho style τώρα και στο υπνοδωμάτιο

Το boho style έχει αγαπηθεί όσο κανένα άλλο, τόσο από τον κόσμο της μόδας σε ένδυση και υπόδηση, όσο και από την διακόσμηση σπιτιού και επαγγελματικών χώρων και όπως φαίνεται θα μείνει για τα καλά.

Είναι η αύρα άνεσης που αποπνέει, οι χαλαρές και λιτές γραμμές, τα μοτίβα που προστίθενται στο στυλ πολλές φορές και η αίσθηση ότι δεν χρειάζεται να υπάρχει τίποτα το strict στο χώρο.

Διαμορφώνοντας τη διακόσμηση ενός σπιτιού με boho άξονα, καταλαβαίνουμε ότι είναι πιο εύκολο να επιλέξουμε έπιπλα για το σαλόνι παρά για το δωμάτιο. Πολλές φορές αισθανόμαστε ότι μας εγκλωβίζει ο περιορισμός είτε του χώρου, είτε της ποικιλίας που μπορούμε να βρούμε σε αντικείμενα.

Πάμε λοιπόν να δούμε μερικά έπιπλα που συνθέτουν μια boho διακόσμηση στο υπνοδωμάτιο, χωρίς να το φορτώνουν με πληροφορία:

Το κρεβάτι

Orlando 160 κρεβάτι – www.eurosofa.gr

Κυρίως ξύλινο με λεπτεπίλεπτα πόδια ή κεφαλάρι, που μπορούμε να τα επιλέξουμε και με γεωμετρικό σχηματισμό (πχ λεπτό τετράγωνο στο κεφαλάρι). Για σεντόνια ή πάπλωμα μπορούμε να επιλέξουμε μοτίβα επαναλαμβανόμενα ή χοντρές υφές (πχ βελούδινο ύφασμα) σε χρώματα του πράσινο, του μπλε ή παστέλ με έντονες λεπτομέρειες.

Το κομοδίνο 

maison.gr

Και πάλι επιλέγουμε το ξύλο και το λεπτεπίλεπτο τελείωμα. Παρατηρούμε ότι έχει μεγαλύτερο ύψος απ΄ ό, τι τα συνηθισμένα κομοδίνα που μπορεί να επιλέγαμε για άλλο στυλ.

Η συρταριέρα

www.avantgarde.com.gr

Η συρταριέρα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι μιας κρεβατοκάμαρας κυρίως ως αποθηκευτικός χώρος. Τα μακρόστενα μήκη συμπληρώνουν το στυλ.

Οι λεπτομέρειες

Είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά. Εξαιρώντας την ντουλάπα που μπορεί πολλές φορές να προϋπάρχει σε ένα σπίτι, μέχρι στιγμής είδαμε επιλογές επίπλων που δημιουργούν ένα boho style στο υπνοδωμάτιο. Εκείνο όμως που θα του δώσει την ολοκληρωμένη ατμόσφαιρα του άνετου, αέρινου στυλ μοτίβα ή εναλλακτική διακόσμηση είναι οι λεπτομέρειες.

Φυτά εσωτερικού χώρου που μπορούν ν’ απομακρυνθούν από το δωμάτιο το βράδυ αν το επιθυμούμε, ψάθινες καρέκλες που επίσης παραπέμπουν σε ξύλο, πίνακες στους τοίχους ή ψάθινα στρογγυλά διακοσμητικά, ονειροπαγίδες, χαλιά με κρόσσια ή κουνουπιέρες, ολοκληρώνουν μοναδικά το boheme mood. Σας παραθέτουμε παρακάτω μερικές εικόνες.

Κάθε πρόταση μπορούμε να την προσαρμόσουμε στο δικό μας γούστο, χώρο, καθώς και στη δική μας αισθητική.

Σχετικές αναρτήσεις

Πως να οργανώσεις σωστά τα ρούχα στη ντουλάπα σου

DecorNews

Υπνοδωμάτιο: 4 τρόποι για δημιουργία ήρεμης ατμόσφαιρας

DecorNews

Ποιοτικός ύπνος: Tips και επιλογές κρεβατοκάμαρας από το Sleep House

DecorNews