Decor News
Image default
Κουζίνα

Η ιδανική κουζίνα δεν υπάρχει, τη φτιάχνουμε εμείς

Η ιδανική κουζίνα δεν θέλει κάτι εξεζητημένο. Θέλει οργάνωση, απλότητα και πρακτικότητα.

Πολλές φορές χαονόμαστε, όταν πρόκειται να προβούμε σε κάποια αγορά νέου σκεύους, εργαλείου ή ηλεκτρικού είδους στη κουζίνα μας, γιατί θέλουμε να δούμε πως θα το εντάξουμε, αν θα έχει πρακτική εφαρμογή και πως θα μπορέσουμε να τα συνδυάσουμε και να τα χωρέσουμε σε μια κουζίνα. Η ιδανική επιλογή δεν υπάρχει από μόνη της. Θέλει σωστά βήματα.

Η διαρρύθμιση

Αν έχεις την επιλογή να δημιουργήσεις την κουζίνα σου απ’ την αρχή, τότε μια είναι η κατάλληλη λέξη: Χώρος. Ο χώρος που προσδίδεις, είναι αυτός που θα σου δώσει άνεση. Περιμετρικοί πάγκοι, ευρύχωροι σε απαλές αποχρώσεις ή ελαφρώς σκούρες, που σε προτρέπουν να μαγειρέψεις. Αν κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, εφάρμοσε τον κανόνα του μινιμαλισμού: Πιο λίγα, πιο απλά, πιο πρακτικά, όλα σε αρμονία στον χώρο ώστε να μπορείς να κινείσαι. 

Η οργάνωση των σκευών

Το να ταξινομήσεις τα σκεύη σε ομάδες και να τα τοποθετήσεις στα κατάλληλα ράφια – ντουλάπια, είναι κάτι που θέλει λίγο σκέψη. Τι χρησιμοποιείς πιο πολύ; Αυτό θα βάλεις πιο ψηλά στα ράφια ή πιο ορατά στα ντουλάπια. Επίσης, η χρήση βάζων ή μπωλ που λειτουργούν ως αποθηκευτικοί χώροι τροφίμων, εξοικονομεί χώρο στην κουζίνα.

Η σωστή προετοιμασία φαγητού

Προκειμένου να μη ψάχνεσαι τελευταία στιγμή να βρεις που έχεις βάλει την κατσαρόλα ή που είναι το σωστό μαχαίρι για τα λαχανικά, λίγο πριν το μαγείρεμα, σκέψου τι χρειάζεσαι και βγάλε το μόλις πας στην κουζίνα. Υλικά και εργαλεία σε σειρά για να τα χρησιμοποιήσεις.

Το τραπέζι

Τέλος, το τραπέζι. Ιδανική κουζίνα χωρίς το σωστό στήσιμο τραπεζιού δεν γίνεται. Φρόντισε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας να είναι καθαρό και μόνο με ένα ή δυο διακοσμητικά και την ώρα του φαγητού διάλεξε ένα τραπεζομάντηλο που σε εμπνέει να φας ή σουπλά και καθάρισέ τα μόλις τελειώσεις για να το αφήσεις και πάλι καθαρό.

Λίγο η οργάνωση, λίγο η επιλογές που αρέσουν στο δικό μας γούστο, η ιδανική κουζίνα είναι έτοιμη!

Σχετικές αναρτήσεις

Πώς να καθαρίσω την καφετιέρα μου;

DecorNews

Αφρικάνικο στυλ κουζίνας με coconut bowls

DecorNews

Πιατάκια με βεντούζες: Η λύση για το φαγητό του μωρού σας

DecorNews