Decor News
Image default
Παιδικό

Σπίτι -παιδότοπος για μωρά ως 9 μηνών

Τα μωρά 5 ως 9 μηνών είναι στην ηλικία που αναπτύσσουν τα πρώτα τους σοβαρά βήματα κυριολεκτικά και μεταφορικά.
Τα πρώτα φαγητά, οι πρώτες κινήσεις που ανακαλύπτουν και αντιλαμβάνονται, καθώς και τα πρώτα μπουσουλήματα, όλα βρίσκονται πλέον σε αυτούς τους μήνες και τα μωρά μας είναι πανέτοιμα για την εξέλιξη τους. Μαζί με τα μωρά, το ίδιο προετοιμασμένοι οφείλουν να είναι και οι γονείς, μιας και το σπίτι πλέον μετατρέπεται κυριολεκτικά σε παιδότοπο. Χρώματα, μουσικές, ήχοι ζώων, παιχνίδια κατάλληλα για εκείνα, όλα βρίσκονται στο προσκήνιο.
Πώς μπορούμε λοιπόν να οργανωθούμε καλύτερα για να έχει το παιδί πλήρη ανάπτυξη μέσω ψυχαγωγίας και δραστηριοτήτων;
Το πιο σημαντικό είναι το χαλί – πάζλ. Από τη στιγμή που το μωρό μπαίνει στη φάση εξερεύνησης των πάντων, το χαλί δραστηριοτήτων, πάνω στο οποίο θα μπορέσει να στηθεί το γυμναστήριο δραστηριοτήτων είναι ιδανικός συνδυασμός.
Τα μωρά, ακόμη και αν δεν έχουν ξεκινήσει μπουσούλημα, κάθονται με τις ώρες και με τη βοήθεια γονέως ή κηδεμόνα και παίζουν με όλα τα παιχνίδια που ταυτόχρονα τους αναπτύσσουν τις αισθήσεις. Αυτά είναι: Το γυμναστήριο, η στράτα ζωάκι, μουσικά πιάνο και αρκουδάκια και εύκαμπτα και μασώμενα κουκλάκια.
Πηγαίνοντας προς την κουζίνα, ο παιδότοπος περιλαμβάνει τα πιατάκια με βεντούζες σε ποικίλα χρώματα, με ασορτί κουταλάκια και σαλιάρες που δένουν με κούμπωμα για να μη φεύγουν από το παιδί. Εδώ δεν ξεχνάμε και τα ποτηράκια τους για νερό με μαλακή πιπίλα.
Η εξέλιξη στα μωρά αυτούς τους μήνες, είναι καθοριστική μιας και αναπτύσσουν την κίνηση, την ομιλία και τις αισθήσεις τους. Η μετατροπή λοιπόν του σπιτιού σε έναν ασφαλή και απόλυτα πρακτικό παιδότοπο, βοηθά καταλυτικά.
Τοποθετήστε ένα ένα όσα αναφέρονται στο άρθρο και απολαύστε στιγμές με τα μωρά σας.

Σχετικές αναρτήσεις

Παιδικό δωμάτιο: Βιβλιοθήκη ουράνιο τόξο

DecorNews

3 συμβουλές για ονειρικό και λειτουργικό παιδικό δωμάτιο

DecorNews

Εφηβικό δωμάτιο: Δημιουργική διακόσμηση

Decor News