Decor News
Image default
Lifestyle

Λαμπάδες: Οδηγός σωστής αγοράς

Μπήκαμε στη Μεγάλη Δευτέρα και έγινε επίσημα η έναρξη της Μεγάλης Εβδομάδας. Βασικά στοιχεία, όλα τα έθιμα που απαρτίζουν τις συγκεκριμένες μέρες, καθώς και οι λαμπάδες που είναι ο πρωταγωνιστής του εθίμου.

Τα παιδιά, σχεδόν πάντοτε κάνουν την τελική επιλογή από τις λαμπάδες που έχουν στο νου τους, το λένε στο νονό ή στη νονά μαζί με κάποιο παιχνίδι ή ρούχα και οι νονοί σπεύδουν στις αγορές. Υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις στις οποίες το παιδί μας αφήνει ελεύθερους ν’ αποφασίσουμε εμείς τη λαμπάδα του και εκεί είναι το δύσκολο κομμάτι.

Ξέρω ότι, οι περισσότεροι το θεωρούν πιο απλό, γιατί αποφασίζουν βάσει του γούστου τους και υποθέτοντας τι αρέσει στο παιδί, όμως δεν είναι ακριβώς έτσι. Η εναπόθεση του δικού μας στυλ στην λαμπάδα του βαφτιστηριού δεν αποβαίνει πάντα σε καλή κατάληξη και το παιδί δυσαρεστείται.

Χρειάζεται η ύπαρξη μιας κοινής πλεύσης και ερώτησης από την πλευρά του νονού/νονάς, έστω στο περίπου, του τι αρέσει στο παιδί. Το εγχείρημα όλο δυσκολεύει ακόμη περισσότερο, όταν το βαφτιστήρι είναι περίπου στην εφηβεία και προς την ενηλικίωση, οπότε δεν έχει σχεδόν ποτέ κάτι στο νου, ξεφεύγει μεν από τις παιδικές λαμπάδες, αλλά δεν πάει ακόμη και σε εκείνες της ενηλικίωσης.

Και πάλι σε αυτή την περίπτωση, ρωτάμε για τυχόν χρώματα, σχέδια ή την τρέχουσα μόδα, ώστε να μην παρεκκλίνουμε. 

Η κίνηση σε safe επιλογές όπως είναι μια μινιμαλιστική λαμπάδα με ένα ανάλαφρο διακοσμητικό ή ένα παλ χρώμα σε αποχρώσεις τις μέντας, του λιλά ή του ανοιχτού μπλε, αποτελούν εξίσου πιθανές αγορές που εξασφαλίζουν ένα όμορφο αποτέλεσμα.

Στα μικρά μας βαφτιστήρια, ηλικίας 2 – 8, πάντοτε, όπως αναφέραμε και στην έναρξη του άρθρου, ρωτάμε για τις αγαπημένες λαμπάδες παιδικών ηρώων, καρτούν ή παιχνιδιού. 

Βασικό συστατικό είναι η από κοινού συνεννόηση και η ερώτηση από πλευράς νονών. Δεν θέλουμε ένα μια δυσάρεστη κατάληξη γιατί επιλέξαμε λαμπάδα εντελώς διαφορετική από το γούστο του παιδιού. Μαθαίνουμε τι του αρέσει σε ποικίλα επίπεδα και έτσι ακόμη και αν δεν μας πει, θα έχουμε νοητή γραμμή σωστής επιλογής.

Λαμπάδα: mylifelikes.gr 

Καλό Πάσχα!

 

 

Σχετικές αναρτήσεις

Βαν Γκογκ: Το πιο ακριβό μπουκέτο γλαδιόλες πωλείται 10 εκ. δολάρια

DecorNews

Ο Χριστουγεννιάτικος στολισμός φτιάχνει τη διάθεση και φέρνει χαρά

DecorNews

Στολισμός: Χριστουγεννιάτικα ‘’χωριά’’ που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

DecorNews