Decor News
Image default
HOME

Πατώματα Laminate: Γιατί να τα επιλέξεις

Αν είσαι στην επιλογή πατώματος για τον χώρο σου, τόσο τον επαγγελματικό όσο και του σπιτιού, η λύση είναι laminate.
Τι ακριβώς είναι

Τα laminate πατώματα, είναι ουσιαστικά δάπεδα με σκληρή επιφάνεια. Μοιάζουν με ξύλο και πράγματι φτιάχνονται από πραγματικό ξύλο, ανακυκλωμένο σε μορφή υψηλά πεπιεσμένης μοριοσανίδας (HDF).

Τα πρώτα πατώματα laminate, τα κατασκεύασε η σουηδική εταιρεία Perstorp το 1977 και το εξήγαγε στην υπόλοιπη Ευρώπη. Έκτοτε, η κατασκευή και το αποτέλεσμα του πατώματος laminate έχει εξελιχθεί κατά πολύ.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ
Αντοχή στο χρόνο

Με την πάροδο των χρόνων, η ποιότητα του εξελίχθηκε πολύ και αναβαθμίστηκε. Χαρακτηρίζεται για την ανθεκτικότητά του, καθώς είναι ένα σκληρό υλικό που αντέχει στον χρόνο και δεν υφίσταται αλλαγές ή ρωγμές από την υγρασία. Ειδικά σε σπίτια που υπάρχουν παιδιά η κατοικίδια είναι η κατάλληλη επιλογή.

Εύκολη συντήρηση

Σε αντίθεση με τα ξύλινα πατώματα, το laminate δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και συντήρηση, καθώς η ανθεκτικότητά και το υλικό του το καθιστούν άνετο στην χρήση. Ενώ κανονικά, ένα ξύλινο πάτωμα χρειάζεται αποφυγή ρίψης υγρών, στο laminate και να πέσει, δεν απορροφάται και σκουπίζεται εύκολα, χωρίς ν’ αφήνει σημάδια.

Μοναδική αισθητική

Μοιάζοντας τόσο με αληθινό ξύλο, προσδίδουν στον χώρο που τοποθετούνται ιδιαίτερη αισθητική και μάλιστα χωρίς να ζημιώνουν το περιβάλλον, αφού δεν κόβεται δέντρο για την δημιουργία τους. Η αίσθηση πατήματος είναι σαν να πατάς σε αληθινό ξύλινο πάτωμα, με ανάλαφρο πάτημα.

Εύκολη τοποθέτηση και οικονομική λύση

Τα πατώματα laminate τοποθετούνται εύκολα, καθώς δεν χρειάζονται ιδιαίτερη προεργασία και μπαίνουν πάνω από οποιαδήποτε επιφάνεια, γλυτώνοντας επιπρόσθετο χρόνο και χρήματα. Επίσης είναι αρκετά πιο οικονομικό από το ξύλο, ενώ η ποιότητά του είναι άριστη.

Πηγή: myconstructor.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Τα νέα σχέδια της Vipart ντύνουν με artistic διάθεση τον τοίχο μας

DecorNews

Πως να δημιουργήσεις ένα ‘’ήρεμο’’ σπίτι

DecorNews

Αγγλική διακόσμηση σπιτιού: Πώς να την δημιουργήσεις

DecorNews