Decor News
Image default
Lifestyle

Μεζονέτα στη Μασσαλία: Μαθήματα γαλλικής φινέτσας

Μια γεύση από Γαλλία, φινετσάτο στυλ και country στοιχεία στην πιο εκλεπτυσμένη μεζονέτα!

Βρίσκεται στην πόλη κι όμως μοιάζει να ξεπήδησε από κάποια γαλλική επαρχία, μέσα σε διακοσμητικό ”πλούτο” με στοιχεία που σίγουρα θέλουμε να υιοθετήσουμε στο δικό μας σπίτι. Στην καρδιά της Μασσαλίας, η συγκεκριμένη μεζονέτα φέρνει τον γαλλικό Νότο στο συγκεκριμένο αστικό διαμέρισμα.

Το σπίτι αυτό βρίσκεται σε ένα πολύβουο σημείο της Μασσαλίας κι όμως μοιάζει σαν να είναι στην εξοχή. Ο δροσερός του κήπος με την τιρκουάζ πισίνα, το γρασίδι και οι πέτρινοι τοίχοι τού χαρίζουν μια αυθεντική γαλλική αύρα.

Τόσο στους εξωτερικούς χώρους όσο και στους εσωτερικούς η διακόσμηση είναι ένας συνδυασμός μοντέρνων design επίπλων και διακοσμητικών αξεσουάρ, παντρεμένα όμως με κλασικά στοιχεία όπως είναι η πέτρα που κυριαρχεί ακόμα και μέσα στο σπίτι ή τα χτιστά έπιπλα που αποτελούν σήμα-κατατεθέν των εξοχικών σπιτιών.

Η μεζονέτα αυτή που διαθέτει μια καταπράσινη φίνα αυλή με πισίνα, απέχει 5 λεπτά με τα πόδια από το εμπορικό κέντρο της Μασσαλίας και 20 λεπτά από την παραλία.

Στον πρώτο όροφο βρίσκεται ένα μεγάλο σαλόνι με σύγχρονη κουζίνα και μια βεράντα με νότιο προσανατολισμό, καθώς και δύο υπνοδωμάτια με ένα μπάνιο. Στην αυλή εκτός από την πισίνα υπάρχει μια σκιερή τραπεζαρία κάτω από μία κληματαριά όπου σερβίρονται τα γεύματα και τα δείπνα στη δροσιά.

Το στοιχείο του μπρούντζου, στην μοντέρνα καρέκλα και τον δίσκο, δίνει στην αυλή έναν κλασικό αέρα, χωρίς όμως να φορτώνει το μίνιμαλ σκηνικό.

Ένας ξύλινος καναπές σε 70s γραμμές συνδυάζεται με ρετρό τραπεζάκι, ένα μοντέρνο μαύρο επιδαπέδιο φωτιστικό και μπαμπού έπιπλα. Ένα ενδιαφέρον mix & match.

Ας μη ξεχνάμε ότι, οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά.

Ένας χτιστός πάγκος έχει μετατραπεί σε καναπέ χάρη στα αφράτα αναπαυτικά μαξιλάρια σε σκούρο μπεζ χρώμα.

Τέλος, τα κλασικά γαλλικού τύπου βιομηχανικά μεταλλικά παράθυρα χωρίζουν το υπνοδωμάτιο από το σαλόνι.

Πηγή: Bovary

Σχετικές αναρτήσεις

4 κοινά λάθη διακόσμησης και πώς να τ’ αποφύγεις

DecorNews

Η σπιτική μας ρουτίνα

DecorNews

Genesis: Το σκάφος – πλωτή εκκλησία στο Λονδίνο

DecorNews