Decor News
Image default
Lifestyle

Λονδίνο: Το υπερυψωμένο πάρκο στα πρότυπα του High Line

Σαν έναν κήπο στον ουρανό θα μοιάζει το ”Camden Highline”, όπως θα ονομαστεί, στο Λονδίνο, το οποίο θα εκτείνεται από το Camden ως το Kings Cross.

Συγκεκριμένα, το αμερικανικό γραφείο James Corner Field Operations θα μετατρέψει ένα τμήμα εγκαταλελειμμένου σιδηροδρόμου, μήκους ενός χιλιομέτρου σε ένα πανέμορφο γραμμικό πάρκο στο Λονδίνο, κατά τα πρότυπα του Αμερικάνικου High Line στη Νέα Υόρκη.

Το πάρκο θα χτιστεί σε ένα τμήμα της σιδηροδρομικής οδογέφυρας που εγκαταλείφθηκε πριν από περίπου 30 χρόνια και θα βρίσκεται σε ύψος οκτώ μέτρων πάνω από το έδαφος. Το υπερυψωμένο πάρκο θα έχει πρόσβαση από μια σειρά από σκάλες τοποθετημένες κατά μήκος της διαδρομής του.

Η επιλογή

Τα γραφεία James Corner Field Operations και vPPR Architects επιλέχθηκαν ανάμεσα σε πέντε επιλαχούσες ομάδες που είχαν δώσει τις προτάσεις τους για τη δημιουργία του υπερυψωμένου πάρκου, οπότε και θα πραγματοποιήσουν το έργο. 

Συγκεκριμένα ο James Corner αναφέρει: «Το Camden είναι ένα τόσο εξαιρετικό μέρος, μια ζωντανή, μοντέρνα και ποικιλόμορφη κοινότητα που σύντομα θα απολαύσει ένα εκπληκτικά μοναδικό, δημόσιο γραμμικό πράσινο πάρκο που θα ενώνει τις διάφορες κοινότητές του με τρόπους που θα το μεταμορφώσουν».

Στη συνέχεια δήλωσε ότι ολόκληρη η ομάδα είναι πολύ ενθουσιασμένη για την ανάληψη του έργου και τη συνεργασία τους με κατοίκους και ενδιαφερόμενους, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ένα δημιούργημα που συνδυάζει τη φύση, τον πολιτισμό, τις τέχνες και την κοινότητα.

Όπως και στο αρχικό High Line της Νέας Υόρκης, το γραμμικό πάρκο θα έχει ξύλινο διάδρομο. Τμήματα του πεζόδρομου, που θα διαχωριστεί από τις σιδηροδρομικές γραμμές που θα συνεχίσουν να λειτουργούν με διάτρητο φράχτη, θα περιλαμβάνουν τραπέζια πικ-νικ, εξέδρες και τραμπολίνα.

Παράλληλα με το μονοπάτι, θα υπάρχουν διάφορες γλάστρες που θα περιέχουν σημύδες και βελανιδιές, κήπους με πεταλούδες και πολυετή φυτά. Αμπέλια θα φυτευτούν για να αναπτυχθούν πάνω από την άκρη της οδογέφυρας.

Τα γραφεία θα συνεργαστούν με τον καλλιτέχνη του Λονδίνου Hew Locke, την κοινότητα Street Space και τον Ολλανδό σχεδιαστή κήπων Piet Oudolf, ο οποίος σχεδίασε τους κήπους για το High Line της Νέας Υόρκης, για να πετύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την περιοχή.

Πηγή άρθρου: Lifo

Σχετικές αναρτήσεις

Valentine’s Day: Ο έρωτας σου γίνεται τώρα καμβάς απο την VipArt!

DecorNews

4 κοινά λάθη διακόσμησης και πώς να τ’ αποφύγεις

DecorNews

Νιλ Πάτρικ Χάρις: Πουλάει το σπίτι του στο Χάρλεμ για 7,3εκ. δολάρια

Decor News