Decor News
Image default
Χρώμα

Βάψιμο: Δημιουργικές τεχνοτροπίες ”εχθροί” της μονοτονίας

Τα κλασικά και τετριμμένα ανήκουν σε άλλη εποχή. Τώρα το βάψιμο των τοίχων γίνεται διασκεδαστικό και δημιουργικό.

Γιατί να μένουμε στο κλασικό βάψιμο μονοχρωμίας και να μην πειραματιζόμαστε με κάτι καινούριο στο σπίτι ή τον εργασιακό χώρο μας; Αυτό το ερώτημα έχει την απάντηση στα είδη τεχνοτροπίας που μπορούν να εφαρμοσθούν στον τοίχο του σπιτιού ή του επαγγελματικού χώρου και μπορούν αμέσως να τον αναβαθμίσουν.

Φυσικά, δεν μιλάμε για το συνηθισμένο βάψιμο με τεχνοτροπία μαρμάρου ή αυτό που ο τοίχος φαίνεται να γίνεται τραχύς. Υπάρχει η τεχνοτροπία της ειδικής βούρτσας με σχήματα, με τη βοήθεια του ειδικού ζελέ.

Πώς γίνεται

Θα χρειαστούμε την βούρτσα με το επιθυμητό σχήμα, το αγαπημένο σας χρώμα και το ειδικό ζελέ για την όλη διαδικασία. Πρώτα, βάφουμε τον τοίχο με το επιλεγμένο χρώμα και το αφήνουμε να στεγνώσει. Στη συνέχεια, απλώνουμε το ειδικό τζελ σε όλη την επιφάνεια με ένα καθαρό πινέλο και έπειτα περνάμε με τη βούρτσα απ’ όλο τον τοίχο. Οι γραμμές στις οποίες θα κινηθούμε είναι δικής μας προτίμησης. Μπορεί να είναι κάθετες, οριζόντιες, διαγώνιες.

Η δεύτερη τεχνοτροπία έχει την όψη υφάσματος, αλλά δεν είναι. Μπορεί να ενταχθεί και σε επαγγελματικούς χώρους, προσδίδοντας μεστότητα.

Πώς γίνεται

Παρόλο που φαίνεται δύσκολο και χρονοβόρο, ουσιαστικά είναι το αντίθετο. Θέλει μεράκι, ένα λευκό χρώμα και το αγαπημένο χρώμα που επιθυμείτε να μπει στον τοίχο. Χρειαζόμαστε επίσης μια βούρτσα με σκληρή, άκαμπτη τρίχα που θα δώσει το τελικό αποτέλεσμα. Περνάμε το πρώτο χέρι με το λευκό χρώμα. Το αφήνουμε να στεγνώσει πολύ καλά και στη συνέχεια, περνάμε το δεύτερο χέρι με το χρώμα της επιλογής μας. Στη συνέχεια, με τη βούρτσα άκαμπτης τρίχας, κάνουμε οριζόντιες γραμμές πιέζοντας καλά τον τοίχο, ώστε να εμφανιστεί διακριτικά το λευκό χρώμα. Συνεχίζουμε με κάθετες γραμμές.

Οι τεχνοτροπίες αυτές για το βάψιμο του τοίχου δεν θέλουν κόπο, παρά όρεξη για δημιουργία. Γίνονται εύκολα και όλα τα εργαλεία μπορούν να βρεθούν σε χρωματοπωλεία.

 

 

Σχετικές αναρτήσεις

Διακόσμηση σε ροζ αποχρώσεις για το σπίτι- Οι ωραιότερες pink ιδέες απο το Instagram

DecorNews

Ροζ τοίχος: Πως η απόχρωση αυτή ταιριάζει ιδανικά στο γραφείο του σπιτιού

DecorNews

6 ξεχωριστά χρώματα για να βάψετε το υπνοδωμάτιο σας

DecorNews