Decor News
Image default
DIY

5 τρόποι αφαίρεσης του make-up από τα ρούχα

Δεν το καταλαβαίνουμε πάντα όταν λερωνόμαστε. Τις περισσότερες μάλιστα φορές συμβαίνει όταν βάζουμε ή βγάζουμε τη μπλούζα ή το πουκάμισο. Τι αντικρύζουμε; Το make up αποτυπωμένο!

Μπορεί να φύγει αν το βάλουμε κατευθείαν στο πλυντήριο, αλλά αυτό σημαίνει ότι θα το βγάλουμε εκείνη τη στιγμή. Άλλοτε πάλι, μπορεί το make-up aka κραγιόν ή μολύβι, να πάει και στο παντελόνι/φούστα/φόρεμα, κάτι που το καθιστά εξίσου δύσκολο στο να το βγάλουμε επιτόπου, ειδικά όταν είναι το μόνο που μας κάνει το τέλειο outfit.

Έλλειψη εναλλακτικής επιλογής; Φυσικά και όχι. Πάντοτε υπάρχει επιλογή και μπορούμε να τη βρούμε παρακάτω στο άρθρο με την παράθεση έξυπνων λύσεων.

laundry

Μαντηλάκι ντεμακιγιάζ

Με ένα μαντηλάκι ντεμακιγιάζ, τρίψε επίμονα τους λεκέδες μέχρι να απομακρυνθούν εντελώς.

 Πανί εμποτισμένο με οινόπνευμα

Τρίψε καλά με το εμποτισμένο πανάκι για να απομακρύνεις ακόμη και τον πιο επίμονο λεκέ του make-up.

Λακ μαλλιών 

Ποιος να το ήξερε ότι η λακ μαλλιών μπορεί να αφαιρέσει κάθε σημάδι που άφησε το κραγιόν στα αγαπημένα μας ρούχα. Ψέκασε μια γενναία ποσότητα πάνω στον λεκέ και αργότερα τρίψε καλά με ένα βρεγμένο πανί.

Σαπουνόνερο

Πλύνε κατευθείαν το λερωμένο ρούχο σου με σαπούνι και κρύο νερό.

Πάγος

Ναι καλά διάβασες. Ο πάγος μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση των λεκέδων του make-up. Πάρε μερικά παγάκια και τρίψε καλά το σημείο με τον λεκέ. Στη συνέχεια πλύνε με κρύο νερό.

Και όμως ναι, πιάνουν! Δεν χρειάζεται πάντοτε να βρίσκεται το πλυντήριο σε ετοιμότητα, αν λερωθούμε με make-up. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια από τις παραπάνω λύσεις. Και μερικές από αυτές μπορούμε να τις έχουμε πάντοτε στη τσάντα μας.

Πηγή άρθρου: queen.gr

Σχετικές αναρτήσεις

DIY: Δώσε ξανά λάμψη στ’ ασημένια κοσμήματά σου

DecorNews

Πως θα φρεσκάρεις τα ρούχα σου με πιστολάκι ακόμη και αν δεν έχεις σίδερο

DecorNews

Κάν’το όπως στο Tik Tok: Καθάρισε τον φούρνο σου με 3 υλικά

DecorNews