Decor News
Image default
Lifestyle

Le papa des nounours: Αρκούδοι στα μαγαζιά του Παρισιού

Με μεγάλους λούτρινους αρκούδους γέμισαν τα μαγαζιά και οι δρόμοι του Παρισιού. Οι le papa des nounours όπως τους αποκαλούν πια έχουν προκαλέσει μεγάλη αίσθηση.

Οι le papa des nounours, δηλαδή ”ο μπαμπάς των αρκούδων”, όπως σημαίνει το όνομά τους, έχουν κατακλύσει μαγαζιά και δρόμους και με το χαμόγελο και την υπόστασή τους προσφέρουν τρυφερότητα και αγάπη στους περαστικούς. 

Και ενώ οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης παραμένουν σε lockdown, εδώ και αρκετούς μήνες τα αρκουδάκια έχουν εμφανιστεί στις βιτρίνες και στα τραπέζια εστιατορίων. Που ανήκουν όμως και γιατί εμφανίστηκαν;

Οι ογκώδεις αρκούδοι, λοιπόν, ανήκουν σε έναν ιδιοκτήτη βιβλιοπωλείου, τον Philippe Labourel.

Ο Γάλλος βιβλιοπώλης δάνειζε τα μπεζ, βελούδινα αρκούδια (που φτάνουν τα 2,5 μέτρα ύψος) ήδη από τον Οκτώβριο του 2018.

Με το ξέσπασμα της πανδημίας, όμως, που ανάγκασε καταστήματα και επιχειρήσεις να κατεβάσουν ρολά και με την επιβολή του lockdown, οι αρκούδοι εντοπίζονται πλέον σε όλο το Παρίσι.

Η κίνησή του αυτή έχει διπλή χρησιμότητα: Από τη μία, είναι μια τρυφερή, υπέροχη εικόνα και από την άλλη, είναι λειτουργική καθώς βοηθά τους πολίτες να κρατούν τις απαραίτητες αποστάσεις.

Ο ίδιος δήλωσε ότι ήθελε να κάνει τον κόσμο να χαμογελάσει μέσα στην μαυρίλα της δύσκολης αυτής εποχής.

Ο κόσμος, μένοντας σπίτι, έχει απομακρυνθεί από τους δικούς του ανθρώπους για λόγους προστασίας και το καθολικό σε πολλές χώρες lockdown έφερε τον αποκλεισμό από τις αγαπημένες μας συνήθειες όπως είναι η απόλαυση ενός δείπνου και η συζήτηση σε ένα τραπέζι με ένα ποτήρι κρασί.

Περνώντας λοιπόν από διάφορες περιοχές της Γαλλίας και βλέποντας τους le papa des nounours, μόνο ευχάριστη αίσθηση και χαμόγελο μπορεί να μας δημιουργηθεί!

Πηγή πληροφοριών: www.bovary.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Φένγκ Σούι: Οι 10 κανόνες που πρέπει να μπουν στο χώρο σου

Decor News

Πολύτιμες πέτρες & κρύσταλλοι: Η καλή ενέργεια στο χώρο

DecorNews

H Νάντια Μπουλέ μας ξεναγεί στην σικάτη μεζονέτα της

Decor News