Decor News
Image default
Lifestyle

Εξοχική κατοικία στην Ανάβυσσο με αέρα καλοκαιριού

Με luxury λεπτομέρειες μέσα στην απλότητά της, η εξοχική κατοικία στην Ανάβυσσο, δημιουργήθηκε με τέτοιο αρχιτεκτονικό τρόπο, που σε κάνει να θέλεις να περάσεις όλο σου το καλοκαίρι εκεί.

Το KM Architecture Studio κλήθηκε ν’ ανακαινίσει το σπίτι στην Ανάβυσσο και το αποτέλεσμα δικαιώνει την εξοχική κατοικία, προβάλλοντας τον μινιμαλισμό και την καλοκαιρινή ανεμελιά.

Ας δούμε τι είπε η ομάδα που ανέλαβε το Project

«Η εξοχική κατοικία βρίσκεται στην Ανάβυσσο και αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα. Στο γραφείο μας ανατέθηκε η εσωτερική διαρρύθμιση της κατοικίας καθώς και η επιλογή και ο σχεδιασμός της επίπλωσης τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού χώρου»

Σκοπός του έργου είναι η αναδιαμόρφωση του ισογείου της κατοικίας και πιο συγκεκριμένα των χώρων του σαλονιού, της τραπεζαρίας και της εισόδου, καθώς και η διαμόρφωση των εξωτερικών χώρων. Η προσέγγιση επιδιώκει, με απλές παρεμβάσεις, να προσθέσει χαρακτήρα στην κατοικία, ο οποίος είχε χαθεί μετά την πρόσφατη ανακαίνιση. Με σεβασμό στο περιβάλλον του νησιού και τον χαρακτήρα του, οι designers έδωσαν νέα πνοή στην εξαιρετική κατοικία και απέδειξαν ότι δεν χρειάζονται πολλά στοιχεία εντυπωσιασμού για να επιτευχθεί η άρτια και άψογη αισθητική.

Η λύση που υιοθετήθηκε για το εσωτερικό ήταν ο διαχωρισμός ή ενοποίηση των λειτουργιών χρησιμοποιώντας στοιχεία επίπλωσης ή φωτισμού. Στο σαλόνι (τοποθετημένο σε κατώτερη θέση από την τραπεζαρία και την είσοδο), το σκαλί που δημιουργούσε υψομετρική διαφορά 50εκ και διαχώριζε τους χώρους, μετατράπηκε σε ένα πάγκο που αποτελεί συνέχεια του καθιστικού. Συγκεκριμένα σημεία φωτίστηκαν για να υποδείξουν το διαχωρισμό των χώρων ή να επισημάνουν λεπτομέρειες που τονίζουν τον ιδιαίτερο σχεδιασμό και τη διακριτική κομψότητα που επικρατεί σε κάθε γωνιά.

Και τώρα ας αφήσουμε τις εικόνες να μιλήσουν από μόνες τους

Για περισσότερες πληροφορίες: Bovary

Σχετικές αναρτήσεις

Αναδιαμόρφωση τζακιού: Κάντο όπως η Εβελίνα & ο Κλεάνθης

DecorNews

Βύρωνος Πολιτεία: Η πόλη-στέκι μέσα στην.. πόλη!

DecorNews

Λονδίνο: Το υπερυψωμένο πάρκο στα πρότυπα του High Line

DecorNews