Decor News
Image default
Υπνοδωμάτιο

Πότε πρέπει ν’ αλλάξεις το μαξιλάρι σου;

Ας το παραδεχτούμε. Η σωστή επιλογή μαξιλαριού είναι πολύ σημαντική υπόθεση. Το μαξιλάρι ρυθμίζει τον ύπνο και μας κάνει κοιμόμαστε σωστά.

Κάτι ακόμη που πρέπει να παραδεχτούμε είναι ότι δεν υπάρχει ένα σωστό μαξιλάρι για όλους. Αυτό είναι τελείως υποκειμενικό, μιας και σωματικά δεν έχουμε όλοι τις ίδιες ανάγκες στην περιοχή του αυχένα. Παίρνοντας τον σωστό τύπο λοιπόν, έχουμε ποιοτικό ύπνο και ξεκούραστο σώμα. Αφού το πάρουμε λοιπόν, με την πάροδο του χρόνου και της χρήσης χρειάζεται και την αλλαγή. Πότε είναι ο κατάλληλος καιρός;

maksilari

Το συχνό πλύσιμο της μαξιλαροθήκης μας μπορεί να το κάνει να ζήσει περισσότερο, αλλά το ίδιο το μαξιλάρι μπορεί να αποτελέσει τον ιδανικό «μαγνήτη» για διάφορες μορφές βακτηρίων.

Κι εδώ έχουμε τα άσχημα νέα: εάν έχεις ένα μαξιλάρι από πολυεστέρα (αυτά τείνουν να είναι τα πιο φτηνά), είναι καλύτερο να τα αντικαθιστάς κάθε 6 μήνες. Ωστόσο, για εκείνα που αποτελούνται από καλύτερη ποιότητα και έχουν τη δυνατότητα να διατηρούν το σχήμα τους, μπορείς να τα κρατήσεις από 18 έως και 26 μήνες, αναφέρει το The Greatist.

Ο λόγος για τον σχετικά γρήγορο χρόνο ανακύκλωσης οφείλεται σε διάφορους παράγοντες – συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι το κεφάλι μας ξοδεύει περίπου 10 ώρες την ημέρα ακουμπώντας σε αυτό-.

maksilari

Η δομή του μαξιλαριού αρχίζει να καταρρέει με το βάρος του κεφαλιού μας, κάτι που το κάνει να χάνει την αρχική του μορφή και να μην μας ικανοποιεί κατά τον ύπνο. Το Elite Daily αναφέρει χαρακτηριστικά πως πολλά βακτήρια και μούχλα μπορούν να εισχωρήσουν από τη μαξιλαροθήκη μας μέσα στο μαξιλάρι, ακόμα κι αν την πλένεις κάθε μέρα.  Τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, τα έλαια και άλλα σωματίδια από το σώμα μας τρίβονται στο ύφασμα και οδηγούνται στο ίδιο το μαξιλάρι. 

Εκτός από τα μικρόβια και  τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, το μαξιλάρι μας μπορεί ακόμη και να περιέχει ακάρεα σκόνης, αναφέρει η Elite Daily. Ευτυχώς, ένας εύκολος τρόπος που μπορεί να ελαχιστοποιήσει όλα αυτά τα μικρόβια να εισχωρούν σε αυτό είναι να το πλένουμε σε τακτική βάση. Εάν το κάνεις αυτό, θα παρατείνεις τη διάρκεια ζωής του μαξιλαριού σου άλλα 2 χρόνια.

Δες περισσότερες λεπτομέρειες στο παρακάτω βίντεο

 

Σχετικές αναρτήσεις

Είναι τόσο σημαντικό να πλένουμε τα μαξιλάρια ύπνου;

DecorNews

Το boho style τώρα και στο υπνοδωμάτιο

DecorNews

3 βήματα για την πιο οργανωμένη κρεβατοκάμαρα

DecorNews