Decor News
Image default
Υπνοδωμάτιο

Υπνοδωμάτιο: 4 ιδέες για να κοιμόμαστε με στυλ

Και ενώ οι περισσότεροι θεωρούν την κουζίνα ως την ”καρδιά” του σπιτιού, υπάρχει ένας ακόμη χώρος ο οποιός αποτελεί πολύ προσωπικό ζωτικό χώρο και μέρος όπου σώμα και μυαλό ξεκουράζονται. Αυτός δεν είναι άλλος από το υπνοδωμάτιο.

Με το υπνοδωμάτιο να είναι ο πυρήνας της προσωπικής ξεκούρασης, υπάρχουν κατά καιρούς σκέψεις και ιδέες ως προς την αρμονική διακόσμηση και διαρρύθμισή του. Το ιδανικό αποτέλεσμα φέρνει τη μέγιστη χαλάρωση.

Ας δούμε μερικά στυλ υπνοδωματίου για να πάρουμε ιδέες

Το υπνοδωμάτιο με χώρισμα κουρτίνας

υπνοδωμάτιο

Αυτό το είδος λειτουργεί πολύ πρακτικά και για σπίτια τα οποία δεν διαχωρίζονται με πόρτες, αλλά είναι διαρρυθμισμένα περισσότερο στουντιακά. Η κουρτίνα μπορεί να αξιοποιηθεί ως χώρισμα και να δημιουργήσει ένα χαλαρό ύφος ασφάλειας και άνεσης. Είναι μια οικονομική επιλογή τόσο ως αγορά προϊόντος όσο και στην εγκατάστασή της. Προτιμήστε το λινό ως ύφασμα.

Η ζεστή απόχρωση του μαύρου χρώματος στον τοίχο του υπνοδωματίου

υπνοδωμάτιο

Είναι κρίμα που πολλοί το αποφεύγουν. Το μαύρο στην απόχρωσή του που τείνει στο γκρι, μπορεί να προκαλέσει αίσθηση συναισθηματικού και σωματικού χουχουλιάσματος. Αν βαφτεί ο τοίχος πίσω απο το κρεβάτι τότε δεν προκαλεί καθόλου διαταραχή στο μάτι, ενώ με τον κατάλληλο φωτισμό από φωτιστικά κομοδίνου ή εντοιχισμένα, αποδίδεται υπέροχα μια ”ζεστή” αίσθηση.

Το ”βουτυρένιο” κίτρινο”

υπνοδωμάτιο

Είναι αυτή η απόχρωση που έχει την ικανότητα ν’ αλλάζει την όψη του δωματίου ανάλογα με την ώρα της ημέρας. Αν είναι πρωί τότε το κίτρινο του βουτύρου, αυτό το ζωντανό χρυσαφί, αναδεικνύει τη λάμψη στο δωμάτιο και μας ξυπνάει όμορφα, ενώ το βράδυ ηρεμεί τα πνεύματα και με τον κατάλληλο φωτισμό δένει αρμονικά το δωμάτιο.

Το όμπρε από τα μαλλιά..στο υπνοδωμάτιο.

υπνοδωμάτιο

Χρώμα ή μοτίβο που ξεθωριάζει καθόλο του μήκος του τοίχου. Το απαλό πράσινο ή το πράσινο της μέντας είναι μια απ’ τις ιδανικές επιλογές για τη δημιουργία του όμπρε στον τοίχο. Ξεκινώντας από ψηλά με πιο ξεθωριασμένο χρώμα το οποίο γίνεται έντονο όσο κατεβαίνουμε προς τα κάτω στον τοίχο, καταλήγουμε στη δημιουργία ενός υπέροχου σχεδίου που ηρεμεί το μυαλό. Συνδύασέ το με σεντόνια και πάπλωμα παρόμοιου χρώματος.

Σχετικές αναρτήσεις

Τι δεν λείπει από ένα γαλλικό υπνοδωμάτιο

DecorNews

Υπνοδωμάτιο: 4 τρόποι για δημιουργία ήρεμης ατμόσφαιρας

DecorNews

Λινά σεντόνια για καλύτερο ύπνο

DecorNews