Decor News
Image default
Οργάνωση

Κατοικίδια στο σπίτι: Tips για διατήρηση καθαρού χώρου

Τα κατοικίδια, συνήθως σκύλοι και γάτες, είναι οι πιστοί φίλου του ανθρώπου και προσφέρουν χαρά, ευτυχία και αγάπη σε όποιο σπίτι και αν βρεθούν, αποκτώντας ισχυρό δεσμό με τους ιδιοκτήτες των σπιτιών, τα δικά τους ‘’αφεντικά’’.

Το μόνο που μπορεί να μας απασχολήσει σχετικά με τα κατοικίδιά είναι η διατήρηση ενός καθαρού σπιτιού, τόσο για εκείνα όσο και για εμάς. Αυτό μπορεί να φύγει εύκολα σαν σκέψη από το μυαλό με τα απλά βήματα που θα δούμε παρακάτω.

Καθαριότητα των προσωπικών αντικειμένων του κατοικίδιου

Πρώτο και απλό βήμα, είναι η τακτική καθαριότητα των αντικειμένων του σκύλου, της γάτας ή οποιουδήποτε κατοικίδιου υπάρχει στο σπίτι. Από το κρεβάτι μέχρι τα μασώμενα παιχνίδια ή τα προϊόντα καθαρισμού όπως η οδοντόβουρτσα, όλα χρειάζονται τακτικό πλύσιμο, καθώς μαζεύουν οσμές. Ελέγξτε αν μπαίνουν πλυντήριο ή αν πλένονται στο χέρι και επιλέξτε στέγνωμα στον ήλιο μιας και εξουδετερώνονται καλύτερα οι μυρωδιές.

Μια καλή ηλεκτρική σκούπα

Όχι μια απλή σκούπα για το δάπεδο και τα υφάσματα. Η ολοκληρωτική απορρόφηση των τριχών γίνεται με μια ισχυρή ηλεκτρική σκούπα με έξτρα απορρόφηση και ποιοτικό φίλτρο. Μπορείτε πριν τη χρήση της να έχετε περάσει τα υφάσματα με ένα κολλώδες ρολό που συγκρατεί τις τρίχες και έτσι η ηλεκτρική σκούπα να διεισδύσει μετέπειτα σε βάθος, μαζεύοντας και τα πιο μικρά τριχίδια.

Τακτικός αερισμός

Καθημερινός δηλαδή. Το σπίτι χρειάζεται φρέσκο αέρα κάθε μέρα, ειδικά αν το κατοικίδιο βρίσκεται στους εσωτερικούς χώρους. Αφήστε τον ήλιο και τον αέρα να διεισδύσει μέσα από τα ανοιχτά παράθυρα και αυτό θ’ ανανεώσει αμέσως την ποιότητα οσμής στον χώρο, εξαλείφοντας τη. Ακόμη και τις ημέρες που έχει συννεφιά, κρατώντας ανοιχτά παράθυρα για λίγο, υπάρχει συνολική φρεσκάδα.

Σωστός καναπές και πολυθρόνα

Με την λέξη σωστός εννοούμε το κατάλληλο υλικό υφάσματος. Εκείνα που ενδείκνυνται είναι τα δερμάτινα ή τύπου δέρμα, μιας και οι τρίχες ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να υπάρχει, γλιστράει από το υλικό και δεν εφάπτεται πάνω του. Αν δεν επιθυμούμε νέα αγορά καναπέ και δεν διαθέτουμε αυτά τα υλικά, τότε ένα ριχτάρι είναι σωτήριο μιας και τα κατοικίδια θα το λατρέψουν, θα κάθονται συνέχεια εκεί και θα υπάρχει εκείνο το συγκεκριμένο σημείο όπου θα μαζεύονται οι τρίχες.

Με αυτούς τους τρόπους θα έχουμε όλη την άνεση να ευχαριστηθούμε τα κατοικίδια, να παίξουμε, να προσφέρουμε και να δεχτούμε αγάπη.

Διαβάστε περισσότερα στο www.egreeno.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Φοιτητικό σπίτι: Διακόσμησέ το με τις αγαπημένες σου φωτογραφίες σε καμβά

DecorNews

Χαλί στο σπίτι: Πώς θα εξαφανίσετε τους 3 πιο δύσκολους λεκέδες

DecorNews

5 πράγματα που πρέπει να έχετε στον χώρο σας

Decor News