Decor News
Image default
Οργάνωση

Τα 4 λάθη που κάνουμε όταν βάζουμε πλυντήριο ρούχων

Δεν είμαι καθόλου ειδική στο να βάζω πλυντήριο ρούχων. Πάντοτε αισθάνομαι ότι κάτι θα πάει λάθος, ίσως βάλω λάθος πρόγραμμα, ίσως μπερδέψω τα χρωματιστά και δεν τα βάλω σωστά μαζί, γενικά ένα ίσως τριγυρνάει στο μυαλό.

Παρόλα αυτά, το πλυντήριο ρούχων είναι μια εύκολη διαδικασία, αν ακολουθήσουμε τα σωστά βήματα και τις οδηγίες που αναγράφονται. Πολλές φορές, κάνουμε λάθη τα οποία δεν τα καταλαβαίνουμε. Πάμε να δούμε ποια είναι αυτά.

pluntiriorouxwn

Τα συνήθη λάθη

Διαχωρίζουμε μόνο τα ανοιχτόχρωμα από τα σκουρόχρωμα

Σύμφωνα με τη μετρ του είδους, Martha Stewart, όσο πιο πολύ διαχωρίζουμε τα ρούχα μας χρωματικά, τόσο περισσότερο θα διατηρηθούν τα χρώματά τους. Πέρα από τα χρώματα μπορείτε να κάνετε το ίδιο και με τις υφές. Για παράδειγμα πλύντε τα τζιν μόνα τους και κάντε το ίδιο και με τα ρούχα που είναι πολύ βρώμικα. Συγκεκριμένα για τα τζιν, γυρίστε τα από την ανάποδη μεριά και πλύντε τα με κρύο νερό και σε ελαφρύ πρόγραμμα.

Αποφύγετε το πλύσιμο ολοκαίνουριων ρούχων μαζί με τα υπόλοιπα ρούχα

Κάποια ρούχα ξεβάφουν γι’ αυτό καλό είναι να τα δοκιμάζετε πρώτα σε μία λεκάνη με ένα λευκό ύφασμα που δεν σας ενδιαφέρει να χαλάσει. Πλύντε τα σε μια λεκάνη για να δείτε αν το λευκό θα τραβήξει χρώμα.

rouxa

Καθαρίστε το φίλτρο μια φορά το χρόνο Καλό είναι να πλένετε το πλυντήριό σας μία φορά το χρόνο. Πλύντε το εσωτερικό με μία βούρτσα και στη συνέχεια βάλτε ένα άδειο πλυντήριο για να απολυμανθεί καλά. Επίσης καθαρίστε το φίλτρο ειδικά αν παρατηρείτε το πλυντήριο να αργεί παραπάνω από ότι συνήθως.

Σχετικές αναρτήσεις

Αυτοί είναι οι 4 τρόποι να κρατήσεις τις αράχνες έξω από το σπίτι

DecorNews

Γυψοσανίδα στον χώρο: Γιατί να την επιλέξεις

DecorNews

Συντηρητής κρασιών: Γιατί να τον επιλέξουμε

DecorNews