Decor News
Image default
Οργάνωση

Αρωματικά κεριά: Τι να κάνεις με τα άδεια βάζα τους

Αρωματικά κεριά. Υπάρχουν αμέτρητα άρθρα που έχουν γραφτεί για το ποια είναι τα καλύτερα, που να τα προμηθευτείς, πως να τα διακοσμήσεις και τι χρώματα να επιλέξεις.

Συνηθώς, προτιμούνται τα αρωματικά κεριά σε βάζα, ενώ τελευταίο trend αποτελούν εκείνα με ξύλινο φυτίλι, που κάνουν έναν συγκεκριμένο ήχο σαν ξύλο τζακιού που καίγεται. Οπότε μετά από αυτή την παράθεση, έχουμε το εξής σενάριο:

Κεριά που κοσμούν τον χώρο και τον απογειώνουν με τη μυρωδιά τους, σε ποικίλα μεγέθη, μέσα σε διάφανα ή διαφόρων χρωμάτων βάζα. Τι συμβαίνει όμως όταν το κερί τελειώσει και παραμείνει μόνο το βάζο άδειο;

Υπάρχουν τρόποι αξιοποίησης και εμείς είμαστε εδώ να σου τους παραθέσουμε.
  • Τοποθέτησε ένα φυτό μέσα στο βάζο ή κάποιο μπαχαρικό της κουζίνας που ταιριάζει απόλυτα στο μικρό μέγεθός του
  • Βάλε μολύβια ματιών, μάσκαρα και eyeliner και χρησιμοποίησε το βάζο σαν beauty θήκη για πράγματα που χρησιμοποιείς καθημερινά στο μακιγιάζ σου και θα γίνει το τέλειο στολίδι του boudoir σου.
  • Δώσε πνοή στο άδειο βάζο σου με ένα νέο κερί.
Οι τρόποι αυτοί παρατίθενται από βίντεο του H&M Home

 

Πριν από αυτό, ας δούμε και τον τρόπο καθαρισμού ενός βάζου, μετά την κατανάλωση του κεριού:

Ενας πρακτικός και εύκολος τρόπος για να καθαρίσεις το άδειο βάζο του αρωματικού κεριού είναι να βάλεις το άδειο βαζάκι με τα υπολείμματα κεριού στην κατάψυξη για κάποιες ώρες. Στη συνέχεια όταν το βγάλεις, μπορείς να αφαίρεσες πανεύκολα το κερί που θα έχει παγώσει με ένα μαχαίρι.

Και τώρα που μάθαμε και πως να καθαρίσουμε τα αρωματικά κεριά μας και πώς να τ’ αξιοποιήσουμε, ας μπούμε στο κλίμα της άνοιξης με μυρωδιές που χαλαρώνουν τον χώρο και μπορείς να τις βρεις και σε κεριά. Διάβασε το άρθρο και ανακάλυψέ τες!

 

Σχετικές αναρτήσεις

Πώς να διατηρήσεις το σπίτι καθαρό εύκολα και απλά

DecorNews

Μυρμήγκια: Πώς να τ’ απομακρύνεις από το σπίτι με φυσικό τρόπο

DecorNews

Χαλί στο σπίτι: Πώς θα εξαφανίσετε τους 3 πιο δύσκολους λεκέδες

DecorNews