Decor News
Image default
Οργάνωση

Ανεμιστήρας οροφής: Πώς θα δροσίσει καλύτερα τον χώρο

Στις εξοχικές κατοικίες, στα σπίτια στο κλεινόν άστυ και στους επαγγελματικούς χώρους, πολλές φορές χρησιμοποιείται ο ανεμιστήρας οροφής, αντί για το κλιματιστικό. Είναι μια επιλογή περισσότερο φιλική προς το περιβάλλον, πώς όμως θα δροσίσει καλύτερα τον χώρο;

Όταν λέμε καλύτερα, εννοούμε και περισσότερο. Γιατί, παρόλο που ο ανεμιστήρας οροφής αποτελεί και vintage διακοσμητικό στοιχείο, όπου ενυπάρχει, στις υψηλές θερμοκρασίες αδυνατεί να δροσίσει τον χώρο στο μέγιστο βαθμό.

Παρόλα αυτά, υπάρχει ένα τρικ, το οποίο μπορεί ν’ ανατρέψει αυτή την παγιωμένη αντίληψη για τους ανεμιστήρες και τον καύσωνα. Αγαπητοί και ο ανεμιστήρας οροφής μπορεί να δροσίσει τον χώρο και μάλιστα όσο ένα κλιματιστικό.

Πώς θα γίνει αυτό;

Όπως διαβάζουμε, οι ανεμιστήρες οροφής δεν κινούνται μόνο προς μία κατεύθυνση, αλλά έχουν ρύθμιση με την οποία μπορείς να αλλάξεις την φορά των λεπίδων, είτε δεξιόστροφα είτε αριστερόστροφα.

Φωτογραφία: Unsplash/andrea-davis

Από ό,τι φαίνεται, το καλοκαίρι πρέπει να γυρίζουν οι λεπίδες αντίθετα από τη φορά του ρολογιού (αριστερόστροφα), ώστε να παράγεται περισσότερη δροσιά και αέρας.

Γιατί, όμως;

Η αντίθετη φορά, λοιπόν, δημιουργεί μια ροή αέρα που κινείται προς τα κάτω. Έτσι, ο αέρας γίνεται πιο δροσερός και είναι τέλειος για το καλοκαίρι.

Με αυτόν τον τρόπο, θα χρησιμοποιείς λιγότερο το κλιματιστικό και περισσότερο τον ανεμιστήρα, που είναι και πιο οικονομικός.

Οπότε, όσοι από εσάς διαθέτετε έναν ανεμιστήρα ή σκέφτεστε να τοποθετήσετε, μη διστάσετε. Άλλωστε, έχει αποδειχτεί ότι είναι καλύτερος στην ποιότητα του αέρα και για την ρινική κοιλότητα του ανθρώπου, μιας και δεν ξηραίνει τον αέρα διατηρώντας κατ’ επέκταση την υγρασία της στα φυσιολογικά επίπεδα.

Πηγή: Bovary

Σχετικές αναρτήσεις

5 πράγματα που πρέπει να έχετε στον χώρο σας

Decor News

Μυρμήγκια: Πώς να τ’ απομακρύνεις από το σπίτι με φυσικό τρόπο

DecorNews

Πώς να διώξετε τα έντομα από το σπίτι σας

DecorNews