Decor News
Image default
Lifestyle

Archipelago House: Μίνιμαλ κατοικία στη Σουηδία με ”άρωμα” Ελλάδος

Υπάρχει μια κατοικία στα βόρεια του Γκέτενμποργκ της Σουηδίας, που συνδυάζει την σκανδιναβική και τη ιαπωνική αισθητική και ονομάζεται ”Archipelago”, όνομα που αποπνέει χαρακτηριστικά Ελλάδος.

Μια εξαμελής οικογένεια (το ζευγάρι με τα 4 παιδιά τους), απευθύνθηκε στο αρχιτεκτονικό γραφείο Norm Architects, το οποίο έχει ως έδρα την Κοπεγχάγη, για να τους φτιάξει ένα σπίτι, στην περιοχή όπου παραθέριζε η μητέρα της οικογένειας όταν ήταν μικρή.

Το σπίτι

περιλαμβάνει 4 όγκους από ξύλο πεύκου, που έρχονται σε απόλυτη αρμονία με το βραχώδες έδαφος της περιοχής. Καθένας από τους όγκους διαθέτει στέγη με δίχτυ και θυμίζουν έντονα τα υπόστεγα για σκάφη που βρίσκονται κατά μήκος της γειτονικής ακτής.   Πηγή: www.lifo.gr 

Στο εσωτερικό έχουν χρησιμοποιηθεί φυσικά υλικά, δημιουργώντας μια ακολουθία στους χώρους, που είναι εμπνευσμένοι από την σκανδιναβική και την ιαπωνική αισθητική. Ο συνεργάτης του Norm Architects, Frederik Werner, τόνισε ότι ένα κτίριο θα πρέπει να φαίνεται φυσικό στον χώρο και να εναρμονίζεται με το φυσικό περιβάλλον που υπάρχει γύρω, να μη μοιάζει ξένο με το τοπίο.

Το συγκεκριμένο κτίριο – Archipelago δεν θα μπορούσε να παρεκκλίνει σε αισθητική από το τέλεια εναρμονισμένο μικρό χωρίο με ξύλινα σπιτάκια στην ακτή. Στην κουζίνα υπάρχουν ντουλάπια από βελανιδιά χωρίς χερούλια, ενώ στο κέντρο της βρίσκεται μια μαύρη νησίδα με ενσωματωμένα συρτάρια.

Διάχυτο Στυλ

Στις επιφάνειες του μπάνιου υπάρχουν πέτρινα πλακάκια, ενώ για τα ντουλάπια σκούρο ξύλο. Το ιαπωνικό στυλ φαίνεται περισσότερο στο σαλόνι διπλού ύψους, που έχει διακοσμηθεί με έπιπλα με έπιπλα που η Norm Architects έχει δημιουργήσει σε συνεργασία με την Karimoku Case Study, την αδελφή μάρκα του ιαπωνικού κατασκευαστή Karimoku. Πηγή: www.lifo.gr

Συγκεκριμένα υπάρχουν

Γκρι καναπές, τραπεζάκι σαλονιού με επένδυση από πέτρα και ένα σετ πολυθρόνες με αψιδωτές πλάκες. Το σαλόνι του σπιτιού διαθέτει επίσης ένα λεπτό φανάρι σε σχήμα κώνου που δημιουργήθηκε ειδικά για το σπίτι από την Kojima Shouten, μια ιαπωνική μάρκα που κατασκευάζει φανάρια για πάνω από 230 χρόνια. Κατασκευασμένο από χαρτί washi, το σχήμα του φαναριού λειτουργεί ως άλλη μια αναφορά στην αρχιτεκτονική που εκπροσωπεί το Archipelago House. Πηγή: www.lifo.gr

Πηγαίνοντας στο εσωτερικό, υπάρχει μια ξύλινη βεράντα με θέα την θάλασσα, όπου μπορούν να παίζουν τα παιδιά ή να τρώει όλη η οικογένεια μαζί.

Το παραθεριστικό σπίτι αποτελεί ύμνο εναρμονισμού με τη φύση και κάθε ένα τμήμα του αποτελεί πόλο έλξης απαράμιλλης αισθητικής και design. Αφήνουμε τις εικόνες να μιλήσουν από μόνες τους.

Σχετικές αναρτήσεις

Το πολυτελές ξενοδοχείο Bulgari στο Παρίσι είναι λαμπερό ”κόσμημα”

DecorNews

Ελένη Χατζίδου & Ετεοκλής Παύλου: Ανακαίνιση ‘’ΤΩΡΑ”

DecorNews

Όταν η αγάπη για τη μουσική γίνεται μουσικό δωμάτιο

DecorNews