Decor News
Image default
Τάσεις

Japandi Style: Η τάση που συνεχίζει να μας εντυπωσιάζει

Το Japandi στυλ διακόσμησης εσωτερικών χώρων, λογικά το έχεις διαβάσει. Αν όχι πάρε μια γεύση πρώτα από τον ορισμό του.

Japandi ονομάζεται το στυλ διακόσμησης που συνδυάζει σκανδιναβικό σχεδιασμό με ιαπωνικά στοιχεία και αισθητική. Το Japandi έχει να κάνει με τη δημιουργία λειτουργικών εσωτερικών χώρων με μια απλοϊκή προσέγγιση.

Αφήνω μόνο αυτό ως επεξήγηση καθώς πληθώρα άρθρων έχουν ήδη γραφτεί για το τι είναι. Εμείς εδώ στο Decornews θα το πάμε ένα βήμα παρακάτω, αναλύοντας τα επιμέρους στοιχεία του.

Το σκανδιναβικό στυλ

Εργονομία, λειτουργικότητα, μινιμαλιστική αισθητική και γήινες αποχρώσεις με κυριαρχία στοιχείων της φύσης. Κοινώς, ξύλο, πέτρες, απλές και σαφείς γραμμές με ταυτόχρονη συμβολή του κάθε αντικειμένου προς χρήση στον καλύτερο πρακτικά σχεδιασμό του χώρου. Χωρίς καμία υπερβολή, η σαφήνεια και η ζεστασιά μέσα από τη διακόσμηση δίνει το αβίαστο εκλεπτυσμένο αποτέλεσμα.

Το ιαπωνικό στυλ

Λιτότητα, παρουσίαση έντονων χρωμάτων που απλώνονται στον χώρο όπως κόκκινο και μαύρο και χειροτεχνίες. Η παράδοση της Ιαπωνίας που θέλει τα χειροπιαστά έργα τέχνης της να γίνονται κομψοτεχνήματα στον τοίχο της καθώς και η εναλλαγή των σκούρων ή έντονων χρωμάτων που συνδυάζονται με λευκή ή παστέλ απόχρωση έρχεται ν’ απογειώσει τον χώρο

Ο συνδυασμός τους.

Όταν αυτά τα δυο διαφορετικά είδη ενωθούν, δίνουν το Japandi στυλ που δένει άψογα όλα τα στοιχεία μαζί και αφήνει τον χώρο να λάμψει με διακριτικότητα. Άλλωστε τα κραυγαλέα μόνο καλαίσθητα δεν είναι. Βάζουμε τα στοιχεία της φύσης, τις αντιθετικές χρωματικές παλέτες, τον μινιμαλισμό και την ξεκάθαρη διακόσμηση και έχουμε ένα απ’ τα κυρίαρχα είδη διακόσμησης της εποχής.

Το αντίθετο του βαρετού είναι το Japandi. Χωρίς να υπερβάλει, δίνει και ζεστασιά και απλότητα. Και ηρεμία και ζωντάνια. Ας δούμε σε οπτικό υλικό ωραίες επιλογές που μπορείτε να εφαρμόσετε και στον δικό σας χώρο.

Σχετικές αναρτήσεις

Κάνε το σπίτι σου..Studio με 5 αλλαγές

Decor News

Τα φωτάκια στον χώρο. Cozy ή υπερβολή;

DecorNews

Cluttercore: Το αντίθετο το μίνιμαλ στη διακόσμηση

DecorNews