Decor News
Image default
Lifestyle

4 κοινά λάθη διακόσμησης και πώς να τ’ αποφύγεις

Λάθη και διακόσμηση. Σίγουρα κάποια στιγμή στη ζωή μας έχουμε αναρωτηθεί αν έχουμε διακοσμήσει σωστά τον χώρο ή τι θα μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά. Παρακάτω θα δείτε 4 λάθη που συνήθως κάνουμε και πώς μπορούμε να τα διορθώσουμε
Τα ταιριαστά έπιπλα

Δεν χρειάζεται τα έπιπλα που υπάρχουν σε ένα δωμάτιο να είναι ταιριαστά μεταξύ τους. Πολλές φορές, αν ανατρέξουμε στο σπίτι των γιαγιάδων ή των γονέων μας, θα παρατηρήσουμε ότι το κρεβάτι, η ντουλάπες, η κρεμάστρες όλα ήταν ίδιο υλικό και σχέδιο. Αυτό μπορεί ν’ αλλάξει. Αν για παράδειγμα έχουμε ένα πιο έντονο χρώμα σε τοίχους μπορούμε να διαλέξουμε το κρεβάτι από δρυ, την κρεμάστρα σε κάτι μεταλλικό κ.ο.κ

Τοποθέτηση τηλεόρασης πολύ ψηλά ή πάνω από το τζάκι

Πολύ συχνό λάθος αποτελεί η τοποθέτηση της τηλεόρασης πολύ ψηλά, πολλές φορές κρεμασμένη και πάνω από τζάκι σε σημείο που να χρειάζεται να ψηλώσουμε το βλέμμα μας. Το ιδανικό ύψος είναι 65 ίντσες πάνω από το έδαφος. Αυτό εφαρμόζεται πολύ ωραία σε τηλεόραση που είναι περίπου 60 – 65 ίντσες. Σε οποιαδήποτε τηλεόραση μικρότερου μεγέθους υπάρχει η δυνατότητα να κατέβει ελάχιστα πιο χαμηλά. Αυτό γίνεται για να βλέπουμε σωστά και να μην κουράζουμε μάτια και αυχένα. Αν υπάρχει τζάκι τότε είναι καλό να τοποθετείται δίπλα από αυτό δεξιά ή αριστερά.

Οι κουρτίνες ακριβώς στο τελείωμα του παραθύρου

Υπάρχει η τάση τοποθέτησης του κουρτινόξυλου και της κουρτίνας αντίστοιχα, ακριβώς στο τελείωμα του παραθύρου, κάτι το οποίο ”χαμηλώνει” τον χώρο. Οι κουρτίνες καλό είναι να τοποθετούνται όσο γίνεται πιο κοντά στο ταβάνι, ώστε να δείχνει το δωμάτιο μεγαλύτερο και το ταβάνι ψηλότερο. Ένας ακόμη παράγοντας που χρειάζεται να ληφθεί υπόψιν είναι τα τελειώματα του κουρτινόξυλου. Αν είναι παχιά και μεγάλα τότε σίγουρα χρειάζεται να έχουν χώρο. Επίσης το τελείωμα της κουρτίνας πρέπει να είναι στο ύψος του πατώματος, καθώς οτιδήποτε πιο κοντό μικραίνει τον χώρο.

Έλλειψη σημείου εστίασης

Τί είναι το σημείο εστίασης; Είναι ένα συγκεκριμένο σημείο στον χώρο, στο οποίο το μάτι πηγαίνει φυσικά και εστιάζει εκεί. Για παράδειγμα, στην κρεβατοκάμαρα, το σημείο εστίασης είναι το κρεβάτι, ενώ στο γραφείο η βιβλιοθήκη. Για χώρους όμως που δεν έχουν συγκεκριμένο σημείο εστίασης, χρειάζεται η δημιουργία ενός. Αυτό μπορεί να είναι ένα μεγάλο έργο τέχνης στον τοίχο και γενικά οτιδήποτε κοντά ή πάνω στον τοίχο, κυρίως έπιπλο ή έργο τέχνης. Το σημείο εστίασης μπορεί να διακοσμηθεί γύρω με διάφορα στοιχεία και έτσι το μάτι να πηγαίνει φυσικά εκεί.

Πηγή άρθρου: COMMON DESIGN MISTAKES

 

Σχετικές αναρτήσεις

Donut-vase: Το βάζο που κάνει θραύση στο Instagram

DecorNews

Τα πιο φαντασμαγορικά παιδικά δώρα Πάσχα

DecorNews

Κλαίρη Δημοπούλου: Μινιμαλισμός και καλαισθησία στο YouTube

DecorNews