Decor News
Image default
DIY

Βότανα: Θεραπευτικές ιδιότητες ή διακόσμηση;

Γιατί όχι και τα δυο; Τα βότανα, πάσης κατηγορίας, έχουν εξαιρετικές θεραπευτικές ιδιότητες για τον οργανισμό. Από βοήθεια στις αυπνίες ως αγχολυτικό, από θεραπεία του βήχα μέχρι της ουρολοίμωξης, το κάθε ένα έχει τη δική του χρήση.

Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που τα έχουμε στην κουζίνα μας, σε μεγάλη ή μικρή ποσότητα ο καθένας, με συνήθεις επιλογές το τσάι του βουνού ή το χαμομήλι. Υπάρχει όμως και ένας δεύτερος, ο οποίος είναι.. η διακόσμηση!

Τα βότανα, εκτός των ιδιοτήτων τους, χρησιμοποιούνται εξαιρετικά και ως διακοσμητικά στο χώρο. Σε μικρά ή μεγάλα γυάλινα βάζα, κοσμούν τους πάγκους ή τα ράφια της κουζίνας. Η επιλογή του γυαλιού, αφήνει τα χρώματα του εκάστοτε βότανου να φαίνονται και να δίνουν ζωντάνια ή χαλαρότητα στην κουζίνα.

Δεν χρειάζεται να φορτώσουμε το ράφι ή τον πάγκο με άπειρα βαζάκια. Μέχρι 4 είναι ο ιδανικός αριθμός. Τα υπόλοιπα μπορούν ν’ αποθηκευτούν σε ντουλάπι ή συρτάρι. Εκτός απ’ την κοινότυπη τοποθεσία, μπορούν πολύ άνετα να διακοσμήσουν το σαλόνι, ακόμη και την τραπεζαρία. Δες την πρότασή μας εδώ

Για το σαλόνι, η προτίμηση των βάζων συνεχίζεται, αυτή τη φορά και με ανοιχτό καπάκι, διαλέγοντας περίτεχνο σχέδιο από γυαλί. Τοποθετήστε τα στο τραπεζάκι του σαλονιού, ή σε έπιπλο/ράφι απέναντι από τον καναπέ.

Στην τραπεζαρία, τα ολόκληρα κλωνάρια βοτάνων τοποθετημένα σε κηροπήγειο ή βάζο λεπτό λουλουδιών, θ’ αναδείξει τον χώρο και θα τον ευωδιάσει (ειδικά αν επιλεγεί η λεβάντα, όπου προσδίδει πολυτέλεια, χαλαρότητα και χρώμα). Δες την πρότασή μας εδώ

Στην ερώτηση: ”Τι βότανα να χρησιμοποιήσω;” Η απάντηση είναι απλή. Όλα όσα σας αρέσουν. Ενημερωθείτε για τις ιδιότητες του καθενός και αναλόγως τη δική σας προτίμηση αποφασίστε. Για παράδειγμα το χαμομήλι είναι κυρίως κίτρινο και προσφέρει ζωντάνια στο ράφι, ενώ ως ρόφημα χαλάρωση.

Αντίστοιχα το μαύρο τσάι βοηθά στην υπνηλία και στις στομαχικές διαταραχές, ενώ το χρώμα του είναι μαύρο. Οι επιλογές είναι αμέτρητες (π.χ μελισσόχορτο, λεβάντα, κράταιγος, ευκάλυπτος, δυόσμος, μέντα, καλέντουλα κ.λπ.)

Καλή σας απολαυσοδιακόσμηση!

Σχετικές αναρτήσεις

Χριστούγεννα 2021: Tips στολισμού για χριστουγεννιάτικη διάθεση

DecorNews

Φτιάξε τις δικές σου χριστουγεννιάτικες νιφάδες και στόλισε τον χώρο

DecorNews

Κάν’το όπως στο Tik Tok: Καθάρισε τον φούρνο σου με 3 υλικά

DecorNews