Decor News
Image default
DIY

Φτιάξε τις δικές σου χριστουγεννιάτικες νιφάδες και στόλισε τον χώρο

Μπορούν να στολίσουν πανέμορφα το δέντρο, το τζάμι ή το τραπεζομάντηλό σου. Οι χριστουγεννιάτικες νιφάδες αποτελούν στολίδι κατατεθέν για τα Χριστούγεννα. Πώς μπορούμε να τις φτιάξουμε μόνοι μας;

Η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση δεν έχει ακόμη τελειώσει. Μπορεί να βρισκόμαστε σχεδόν στα μέσα του Δεκεμβρίου και ολοένα πιο κοντά στα Χριστούγεννα και κάποιοι από εμάς να στολίζουμε ακόμη τους χώρους μας περιμένοντας το κατάλληλο στολίδι για την κάθε μια γωνιά. Αυτό συμβαίνει και με τις νιφάδες.

Οι χιονονιφάδες λόγω σχήματος και χρώματος μπορούν να τοποθετηθούν ποικιλοτρόπως και μάλιστα μαζί με πολλά ακόμη στολίδια. Το καλύτερο δε; Μπορούμε να τις φτιάξουμε μόνοι μας. 

Τα υλικά που θα χρειαστείς για να φτιάξεις χάρτινες νιφάδες χιονιού είναι τα εξής: ψαλίδι, χαρτί Α4, στυλό και χάρακα.

Όπως θα δεις και στα βίντεο, η διαδικασία είναι απλή. Δίπλωσε το χαρτί στη μέση δημιουργώντας ένα τρίγωνο. Κόψε με το ψαλίδι, στη συνέχεια, το χαρτί.

Το τρίγωνο που τώρα έχεις στα χέρια σου δίπλωσέ το και δημιούργησε ένα πιο μικρό τρίγωνο. Δίπλωσε στη μέση το νέο τρίγωνο που σχημάτισες και κόψε την άκρη του.

xiononifades

Πάρε τον χάρακα, τοποθέτησε ανάποδα μπροστά σου το τρίγωνο και σχημάτισε με το στυλό τις γραμμές που θα δεις στο βίντεο.

Αφού σχηματίσεις τις γραμμές, ξεκίνα να κόβεις με το ψαλίδι. Έτοιμη η χιονονιφάδα σου!

Αφού τις φτιάξεις, μπορείς να τις τοποθετήσεις τη μια πίσω από την άλλη ξαπλωμένες σαν ντόμινο στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Μια άλλη πρόταση είναι φυσικά να τις τοποθετήσεις στα κλαδιά του χριστουγεννιάτικου δέντρου.

xiononifades

Μπορείς ακόμη να τις τοποθετήσεις διάσπαρτες πάνω σε έπιπλα σαλονιού ή τέλος να τις στολίσεις στα τζάμια βάζοντας λίγο ζελοτέιπ.

Σχετικές αναρτήσεις

Τύλιξε τα δώρα σου χωρίς χαρτί περιτυλίγματος

DecorNews

Στολισμός: Η φύση στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι μας

DecorNews

Βότανα: Θεραπευτικές ιδιότητες ή διακόσμηση;

DecorNews