Decor News
Image default
Μπάνιο

Κάνε 3 μικρές αλλαγές και δες το μπάνιο σου με άλλο μάτι

Το μπάνιο, λόγω του μεγάλου βαθμού υγρασίας, είναι ένα χώρος που χρειάζεται συχνά ανανέωση. Αυτό σημαίνει, ότι θα χρειαστεί να αλλάζετε τακτικά ένα μέρος του εξοπλισμού του, όπως την κουρτίνα.

Η κουρτίνα του μπάνιου αποτελεί ένα απαραίτητο και λειτουργικό αξεσουάρ που συγκρατεί τα νερά και τα υπολείμματα του σαπουνιού κατά τη διάρκεια του ντουζ διατηρώντας τον υπόλοιπο χώρο στεγνό και καθαρό. 

Εκτός βέβαια από τους πρακτικούς λόγους, η κουρτίνα του μπάνιου μπορεί να αλλάξει και την αισθητική του χώρου σας. Μην την υποτιμάτε όπως γινόταν παλαιότερα όπου θεωρούνταν ότι αλλοιώνει την αισθητική και το στυλ του χώρου.

Σήμερα αυτό έχει αλλάξει! Στο εμπόριο κυκλοφορεί μια τεράστια ποικιλία κουρτινών μπάνιου σε απίστευτα χρώματα, σχέδια αλλά και υφές.

Η αλλαγή της κουρτίνας του μπάνιου αποτελεί την πιο οικονομική, εύκολη και άμεση λύση ανανέωσης όχι μόνο του μπάνιου αλλά και της διάθεσής σας!

Για να δείτε αισθητή διαφορά στον χώρο σας, είναι καλό να προσέξετε εκτός από την κουρτίνα, την βέργα που θα τοποθετηθεί καθώς και τα γαντζάκια της.

Οι βέργες μπάνιου πλέον, είναι σχεδιασμένες με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να μπορούν να αυξομειώνουν το μήκος τους ή να αλλάξουν το σχήμα τους για να ταιριάζουν σε κάθε χώρο.

Κάποιες βέργες, μπορούν να τοποθετηθούν χωρίς βίδες και τρύπες, καθώς διαθέτουν ένα μηχανισμό ελατηρίων που κρατά τη βέργα σταθερή στη θέση της. Αυτό σημαίνει, ότι η βέργα μπορεί να αφαιρεθεί και να αντικατασταθεί χωρίς να αφήσει τρύπες ή άλλα ίχνη στα πλακάκια και στους τοίχους.

Μια καλή επιλογή, ειδικά εάν το μπάνιο σας είναι χαμηλό σε ύψος, είναι η ράγα οροφής ή αλλιώς ο κυκλικός σιδηρόδρομος μπάνιου. Έτσι, τοποθετώντας του μία μονόχρωμη κουρτίνα θα σας προσδώσει αμέσως μια ψευδαίσθηση υψηλής οροφής και ασυνήθιστης ομορφιάς.

Επίσης εάν ο χώρος του ντουζ είναι μικρός δοκιμάστε να τοποθετήσετε έναν βραχίονα μπάνιου. Η εξοικονόμηση χώρου σε συνδυασμό με την αισθητική θα σας καταπλήξουν!

 

Πολλές επιλογές έχουμε και στα γαντζάκια της κουρτίνας μιας και τα συναντάμε από διάφανα, λευκά, inox μέχρι και χρυσά. Ακόμα υπάρχουν στην αγορά κουρτίνες μπάνιου με ενσωματωμένους κρίκους για minimal αισθητική και στο μπάνιο.

Ο προσεγμένος συνδυασμός βέργας-γατζάκια-κουρτίνα μπορεί να απογειώσει αισθητικά τη διακόσμηση του μπάνιου σας!

 

 

 

 

 

Σχετικές αναρτήσεις

Διακόσμηση μπάνιου με προϊόντα φροντίδας

DecorNews

Τα πιο συχνά λάθη που κάνετε στο μπάνιο σας

Decor News

Μπάνιο μέσα στο υπνοδωμάτιο. Γίνεται;

DecorNews