Decor News
Image default
Κουζίνα

Vintage κουζίνα: Πως να την πετύχεις

Όταν ακούμε vintage κουζίνες, μας έρχεται στο νου το αντίθετο του μοντέρνου και μινιμαλιστικού. Και όμως δεν είναι καθόλου έτσι.

Μια vintage κουζίνα, μπορεί να έχει το ύφος, τον πλουραλισμό ή τον μινιμαλισμό που εμείς επιθυμούμε. Διατηρώντας τα στοιχεία του παλιού που έχει μεταμοντερνιστεί (ή και όχι), μπορούμε να επιλέξουμε τα κατάλληλα έπιπλα και διακοσμητικά, ώστε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αυτές οι κουζίνες μπορούν να συνδυαστούν με mix & match διακόσμηση και να φέρουν το αισθητικό αποτέλεσμα του ρετρό, του vintage ακόμη και του μινιμαλιστικού. Δείτε πως:

1. Το μεντί

Δημιουργώντας την αίσθηση της απλότητας σε στυλ vintage, χρησιμοποιείστε το μεντί ως χρώμα και παίξτε συνδυαστικά με ξύλινα στοιχεία όπως πάγκος ή ντουλάπια.

2. Λευκό, ροζ, pattern

Αν το μεντί δεν είναι στις προτιμήσεις σας, τότε έρχονται στο προσκήνιο οι εξής παραλλαγές: Ολόλευκο χρώμα στους τοίχους και παιχνίδισμα χρωμάτων στ’ αντικείμενα, όπως το ψυγείο ή οι συσκευές. Πολύ όμορφη και ρετρό επιλογή είναι και το μοτίβο σε πλακάκια στους τοίχους της κουζίνας ή και πάλι σε αντικείμενα. Προσοχή βέβαια μη καταλήξει πολύ φορτωμένη η διακόσμηση.

3. Κομψοτεχνημένοι νεροχύτες, vintage συσκευές και ξύλο παλιάς εποχής

Απ’ τη διακόσμηση δεν μπορούν να λείπουν οι νεροχύτες. Με καμπυλωτό σχήμα, κομψοτεχνημένο τελείωμα και μακρύ μήκος, η βρύση ολοκληρώνει μοναδικά τον ξύλινο πάγκο. Οι συσκευές επίσης, πολλές τέτοιου στυλ διαθέτει η Smeg , έχουν εξίσου καμπυλωτά σχήματα, γυαλιστερό υλικό και περίτεχνα σχέδια, όλα μιας άλλης εποχής. 

Μη ξεχνάτε το τραπέζι ή τον πάγκο φαγητού, μιας και εξίσου πρέπει να είναι στο ίδιο ύφος. 

Οι vintage κουζίνες, εκτός του στυλ αποπνέουν μια ευχάριστη, διασκεδαστική και ζεστή ατμόσφαιρα, φέρνοντας τον κόσμο σε εκείνη και κάνοντάς τον ν’ απολαμβάνει οικογενειακές, φιλικές ή προσωπικές στιγμές.

 

Σχετικές αναρτήσεις

Πιατάκια με βεντούζες: Η λύση για το φαγητό του μωρού σας

DecorNews

Αφρικάνικο στυλ κουζίνας με coconut bowls

DecorNews

Η ιδανική κουζίνα δεν υπάρχει, τη φτιάχνουμε εμείς

DecorNews