Decor News
Image default
Lifestyle

Το Atlantis στη Σαντορίνη είναι το βιβλιοπωλείο – κόσμημα του νησιού

Αν αναζητάς ένα αξιοθέατο στη Σαντορίνη, εκτός φυσικά από το πολυσυζητημένο και σταθερά ασταθές ηφαίστειό της, τότε το  βιβλιοπωλείο Atlantis είναι το μέρος που πρέπει να επισκεφθείς!

Χτισμένο και κρεμάμενο σχεδόν από έναν βράχο, με θέα το απέραντο γαλάζιο, το Atlantis δεν είναι απλά έναν βιβλιοπωλείο. Είναι πολιτιστικό αξιοθέατο που μιλάει μέσα από την φυσική αρχιτεκτονική και το πλούσιο υλικό του.

Στην Οία της Σαντορίνης, καθώς περπατάς ανάμεσα στα πλακόστρωτα γραφικά στενά, φτάνεις σε ένα μαγαζί, που εκ πρώτης δεν καταλαβαίνεις τι ακριβώς είναι, αλλά μόλις το μάτι σου επεξεργαστεί τις λεζάντες που δεσπόζουν γραμμένες στον τοίχο και τα βιβλία που βρίσκονται τεχνηέντως τοποθετημένα, δεν χρειάζεται περαιτέρω σκέψη. Είσαι στο Atlantis, το πιο γνωστό βιβλιοπωλείο του νησιού.

Με κατηφορική είσοδο και σκαλιά, λίγο απότομα, το βιβλιοπωλείο από την αρχή σε μαγνητίζει με την μυστηριώδη, φιλοσοφική και καλλιτεχνική του αύρα, τους ζωγραφισμένους τοίχους, τα εμπνευσμένα και παρμένα από βιβλία στιχάκια, καθώς και την ακατέργαστη ομορφιά του εσωτερικού του.

Ο Γκρεγκ και ο Όλιβερ, Αμερικάνοι τότε φοιτητές, έφτιαξαν το στολίδι του νησιού.

«Αρχίσαμε να μαζεύουμε υλικά, οτιδήποτε μπορούσαμε να βρούμε στις παραλίες ή άλλα που μας προσέφεραν οι ντόπιοι. Φτιάξαμε ράφια, χωρίσματα, κρεβάτια, τραπέζια. Εκτός από βιβλιοπωλείο, το Atlantis θα ήταν και το σπίτι μας. Ακόμη και βάρκα ανεβάσαμε στην ταράτσα μας για να τη γεμίσουμε βιβλία!», εξηγεί η Μαρία. «Χρειάστηκε να περάσουμε από την Εφορία, τους λογιστές, νομικούς, τραπεζικούς. Λίγη γραφειοκρατία, πολλή βοήθεια και τα καταφέραμε! Οι άνθρωποι εκεί πίστεψαν σε αυτό που θέλαμε να κάνουμε και μας βοήθησαν πολύ», συμπληρώνει.
Το βιβλιοπωλείο άνοιξε τις πύλες του την άνοιξη του 2004. Και ήταν όπως το είχε ονειρευτεί εκείνη η… τρελή παρέα από το Κέιμπριτζ.

Το εσωτερικό του, δαιδαλώδες, και απόλυτα επεξηγηματικό. Παρόλη την πληροφορία, ξέρεις ακριβώς, ανά πάσα ώρα και στιγμή σε ποιο τομέα της λογοτεχνίας ή της ποίησης βρίσκεσαι. Με ζεστό φωτισμό και υποδοχή που σε αγκαλιάζει, το Atlantis στη Σαντορίνη σε περιμένει αυτό το καλοκαίρι!

 

 

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Χριστουγεννιάτικος στολισμός φτιάχνει τη διάθεση και φέρνει χαρά

DecorNews

Τα πιο φαντασμαγορικά παιδικά δώρα Πάσχα

DecorNews

Η ανεπανάληπτη εμπειρία του να κοιμάσαι σε υπόσκαφο

DecorNews