Decor News
Image default
Μπάνιο

Ο ιδανικός φωτισμός για ένα cozy μπάνιο

Ένας από τους χώρους του σπιτού ή της εργασίας που συνήθως δεν δίνουμε πολύ προσοχή, είναι το μπάνιο.

Θέλουμε να το έχουμε καθαρό, αλλώστε εξ’ ορισμού ”πρέπει” να είναι, αλλά μένουμε εκεί. Η διαμόρφωσή του και η δημιουργία μιας cozy ατμόσφαιρας στο μπάνιο που θα μας απορροφά την κούραση της ημέρας και θα χαρίζει ηρεμία στα βράδια που ξεκουραζόμαστε, με ένα πομπώδες αφρόλουτρο μπαίνει σε δεύτερη μοίρα.

Όπως το διαβάσαμε τώρα, ακούγεται αρκετά δελεαστικό. Και η αλήθεια είναι ότι μπορούμε να πετύχουμε ένα ζεστό και ξεκούραστο αποτέλεσμα, με τη βοήθεια του κατάλληλου φωτισμού.

Υπάρχει το ιδανικό στο μπάνιο και η δημιουργία του έρχεται με τη σωστή τοποθέτηση του φωτός.

Ο κρυφός φωτισμός

Πίσω ή κάτω από τα ράφια, στις εσοχές τους ή πάνω από καθρέφτες. Σβήνεις το κεντρικό φως και αφήνεις τον κρυφό φωτισμό. Θερμό λευκό χρώμα ή απαλό κίτρινο και έχεις ένα ήρεμο σκηνικό για ν’ απολαύσεις το μπάνιο σου.

 

lightsinbathroom

Τα λαμπάκια

Μπορούν να τοποθετηθούν περιμετρικά των καθρεφτών, στο πάτωμα σύριζα με το έδαφος ή το σοβατεπί ή ακόμη και να πέφτουν από τα πλάγια των ραφιών. Μια νότα ρομαντισμού και coziness για ήσυχα βράδια ή χαλαρά πρωινά.

bathroom

Τα κεριά

Ο ιδανικός φωτισμός μπορεί να μην περιλαμβάνει καν πρίζα ή μπαταρίες. Μπορεί εν τέλει να είναι τα υπέροχα, μυρωδάτα κεριά, που θα φωτίσουν συγκεκριμένες γωνιές του μπάνιου μας, θα τοποθετηθούν όπου μας αρέσει καλύτερα και θα φτιάξουν αμέσως τη διάθεσή μας, ειδικά απολαμβάνοντας τις αγαπημένες μας μυρωδιές.

bathroom

Το μπάνιο είναι ο ναός της ξεκούρασης και της αποφόρτισής μας. Αρκεί να τον φωτίσουμε σωστά και ν’ αφήσουμε τα δυνατά και έντονα φώτα για τους υπόλοιπους χώρους.

 

Σχετικές αναρτήσεις

Κάνε το μπάνιο σου απολαυστικό χώρο spa

DecorNews

Μπάνιο μέσα στο υπνοδωμάτιο. Γίνεται;

DecorNews

Μικρό Μπάνιο: 4 δημιουργικές ιδέες ανακαίνισης

DecorNews