Decor News
Image default
Lifestyle

Πολύτιμες πέτρες & κρύσταλλοι: Η καλή ενέργεια στο χώρο

Πιστεύεις στην ενέργεια μέσα σε έναν χώρο; Πιστεύεις ότι η αύρα διαμορφώνει πολλές φορές τη διάθεσή μας με το που εισέλθουμε στον χώρο αυτό; Αν απάντησες ναι, τότε πάμε να εξερευνήσουμε το πως μπορούμε να προσδώσουμε θετική ενέργεια με τη βοήθεια από τις πέτρες. (Και όχι αν απάντησες, διάβασε το άρθρο και που ξέρεις, μπορεί να σου φανεί χρήσιμο).

Πέτρες, κρύσταλλοι και καλή διάθεση. Αναλόγως την εποχή, τη προσωπική διάθεση και τους ανθρώπους που επισκέπτονται το σπίτι ή τον εργασιακό μας χώρο, η ατμόσφαιρα επιφορτίζεται. Άλλοτε θετικά και άλλοτε αρνητικά. Εμείς, έχουμε τη δυνατότητα να την ”καθαρίσουμε” με τη βοήθεια κρυστάλλων ή ακατέργαστων πετρωμάτων, τα οποία έχουν θεραπευτικές ιδιότητες.

Ας δούμε ποιες είναι οι πέτρες που μπορούμε να έχουμε, τι ιδιότητα έχει η κάθε μια και που να τις τοποθετήσουμε στο χώρο.

Τοποθετώντας στην δυτική περιοχή Feng shui του σπιτιού έναν αιματίτη, δημιουργείται ένα γειωμένο περιβάλλον με κεντραρισμένη ενέργεια και προστασία.

Δύο καρδιές από ροζ χαλαζία τοποθετούνται συχνά στη νοτιοδυτική περιοχή Feng shui του σπιτιού για να προωθήσουν την ευτυχισμένη ενέργεια σε μια σχέση αγάπης.

crystals

Η γωνιά αγάπης του υπνοδωματίου, σύμφωνα με το Feng shui, είναι στην ακριανή δεξιά γωνία του χώρου, έτσι όπως κοιτάμε το δωμάτιο. Εκεί βρίσκεται η βέλτιστη ενέργεια αγάπης.

Μια ακόμα χρήση κρυστάλλων του Feng shui είναι τοποθέτηση μαύρης τουρμαλίνης, οψιδιανού και αιματίτη στην μπροστινή πόρτα για να ελευθερωθούν οι προστατευτικές τους ιδιότητες.

black-stones

Ο μπλε κυανίτης και ο κιτρίνης είναι οι δύο κρύσταλλοι που δεν χρειάζονται ποτέ καθαρισμό, αφού δεν απορροφούν αρνητική ενέργεια. Χρησιμοποιούνται για  προστασία, χαλάρωση και ανακούφιση από το άγχος, ενώ ο κιτρίνης είναι μία από τις κλασικές χρήσεις Feng shui για προσέλκυση πλούτου.

Καλό είναι να διαλέγουμε την θέση των κρυστάλλων σε περιοχές του σπιτιού με καλή ενέργεια, όπως στην τραπεζαρία, στο σαλόνι, στην είσοδο, στα ράφια των βιβλίων και σε οποιαδήποτε γωνία που μας κάνει να νιώθουμε όμορφα.

Σχετικές αναρτήσεις

Χριστούγεννα: Δώρα για το σπίτι που θα λατρέψουν όλοι

DecorNews

Μεζονέτα στη Μασσαλία: Μαθήματα γαλλικής φινέτσας

DecorNews

Δωμάτιο Yoga: Πώς να το δημιουργήσεις

DecorNews