Decor News
Image default
Lifestyle

Genesis: Το σκάφος – πλωτή εκκλησία στο Λονδίνο

Οι εκκλησίες όπως τις γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, ήταν μεγαθήρια κομψοτεχνήματα, στις καρδιές των πόλεων, που προσκαλούσαν τους πιστούς. Το Genesis, η πλωτή εκκλησία στο Ανατολικό Λονδίνο, μετατρέπει τα δεδομένα.

Σε σκάφος μετατράπηκε η εκκλησία, περιμένοντας τους πιστούς και μετακινείται από τα ανατολικά κανάλια του Λονδίνου μέσα από τον ποταμό Lea. Προς το παρόν εξυπηρετεί τις ενορίες: St Paul Old Ford και St Mary of Eton και μελλοντικά περισσότερες, όπως και γειτονιές σαν το Sweetwater, Eastwick και Hackney Wick.

Διπλή Επιλογή

Με αυτόν τον τρόπο, δίνεται η επιλογή στους πιστούς να μη συνωστιστούν εντός των χώρων των εκκλησιών που βρίσκονται στις πόλεις, αλλά να επιλέξουν την πλωτή προσέλκυση στον ναό. Ας δούμε πως διαμορφώθηκε το σκάφος σε εκκλησία και ως τι άλλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Διαμόρφωση

Το μικρό σκάφος «Genesis», 60 τετραγωνικών μέτρων δάπεδο από λινοτάπητα για τους πιστούς και επισκέπτες, έχει πάγκους περιμετρικά και καθίσματα για 40 άτομα ή 60 όταν είναι δεμένο στο λιμάνι, μαζί με εγκαταστάσεις όπως κουζίνα, γραφείο και τουαλέτα. Όταν δεν χρησιμοποιείται για θρησκευτικούς σκοπούς μπορεί να φιλοξενήσει διάφορες άλλες δραστηριότητες της τοπικής κοινότητας, όπως εργαστήρια τέχνης και μαθήματα pilates, γκρουπ γονέων και παιδιών, ζωντανή μουσική, ομάδες υποστήριξης και συμβουλευτικές υπηρεσίες. ( Πηγή πληροφοριών www.athensvoice.gr )

Το «Genesis» έχει μία pop-up οροφή από ημιδιαφανές καραβόπανο –με εγκαταστημένα LED φώτα- που ανοιγοκλείνει με το πάτημα ενός κουμπιού, εμπνευσμένη από τα φυσερά των εκκλησιαστικών οργάνων αλλά και τις οροφές των ταξιδιωτικών βαν.

Το κόστος της κατασκευής πλησίασε τις 650 χιλιάδες λίρες Αγγλίας, με το αρχιτεκτονικό γραφείο Denizen Works να αναλαμβάνει τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό -όπως και το σχεδιασμό της μετακινούμενης Αγίας Τράπεζας που μοιάζει με πλώρη πλοίου- και τις εταιρίες Tucker Designs και Turks Shipyard στην ναυπηγική και κατασκευή. ( Πηγή πληροφοριών www.athensvoice.gr )

Οι καινοτομία εισέρχεται σε όλα τα πεδία της ζωής μας και αυτό αντικατοπτρίζεται ολοφάνερα στο σκάφος Genesis. 

 

 

 

Σχετικές αναρτήσεις

Δανία: Ένα μουσείο μόνο για πρόσφυγες ξετυλίγει την ιστορία της χώρας

DecorNews

Ξήλωσαν τη μοκέτα και βρήκαν ζωγραφισμένη Monopoly

Decor News

4 κοινά λάθη διακόσμησης και πώς να τ’ αποφύγεις

DecorNews